Zvanično: Savo Milošević novi selektor BiH :: Semberija INFO ::

 

Zvanično: Savo Milošević novi selektor BiH


Ono što se najavljivalo predhodnih dana dobilo je zvaničnu potvrdu.

Savo Milošević (50) novi je selektor fudbalske reprezentacije BiH, odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH nakon današnje sjednice u Sarajevu.

Proslavljeni fudbaler rođen u Bijeljini dobio je povjerenje bh.fudbalske vlade i on će biti već treći selektor bh. fudbalera u aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prije njega neuspješnu epizodu su imali Faruk Hadžibegić i Meho Kodro, koji je nakon samo dvije utakmice dobio otkaz.

Savo Milošević je imao veoma bogatu igračku karijeru. Nastupao je za brojne klubove poput Partizana, Aston Vile, Saragosu, Parme, Espanjla, Selte, Osasune...Za reprezentaciju SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, te Srbije je u 102 nastupa postigao 37 pogodaka.

Kao trener je vodio Partizan s kojim ima osvojen Kup Srbije, te Olimpiju s kojom se rastao 2020. godine. Debi na klupi BiH svojevremeno jedan od najboljih napadača Evrope imaće 13. oktobra protiv Lihtenštajna. BiH je izgubila skoro sve šanse da se krpz kvalifikacije domogne EP, ali će imati priliku da se kroz baraž Lige nacija po prvi put domogne Evropskog prvenstva.

(Nezavisne)