KK „ŠAMPIONI“: NAJBOLjI U GENERALNOM PLASMANU GRAWE KUPA 2023 :: Semberija INFO ::

 

KK „ŠAMPIONI“: NAJBOLjI U GENERALNOM PLASMANU GRAWE KUPA 2023



Izvor: Semberija info / I. Gutić


U Banjaluci je u subotu, u organizaciji Karate kluba "Energija" održan 11. Međunarodni karate turnir "Energija Grawe Kup 2023". Ovogodišnji turnir je okupio 67 klubova iz šest zemalja sa 630 takmičara u preko 840 takmičarskih kategorija. 

Na ovom turniru boje Karate kluba „Šampioni“ iz Bijeljine branio je 31 takmičar. Poslije završenog takmičenja, uvidom u postignute rezultate, KK „Šampioni“ su osvojili prvo mjesto u generalnom plasmanu sa ukupno osvojenom 21 medaljom: deset zlatnih, pet srebrnih i šest bronzanih medalja. 



U ekipnoj konkurenciji Šampioni su osvojili pet medalja. Zlatnu medalju su osvojili kadeti u borbama (Damjan Čuturić, Božidar Simikić i Aleksandar Saša Živanović), srebrnu - dječaci 12/13. godina (Vasilije Simikić, Mihajlo Gavrić i Dimitrije Marković) dok su bronzane medalje osvojile ekipe - dječaci 10/11. godina (Jovan Bešlić, Vladan Cvijetinović i Vasilije Simikić), kadetkinja (Nikolina Gavrić, Helena Ivković, Mihajla Simić i Marija Trifković) a jednu bronzu su osvojile djevojčice 10/11. godina u katama (Emina Ibranović, Sara Mirković i Vanja Stojanović).

U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili Milica Marić (djevojčice, 13 godina, -49kg), Ana Marković (seniorke, -68kg), Aleksandar Saša Živanović (kadeti open apsolutna), Lazar Marković (seniori, -67kg), Miloš Simić, dvije zlatne (mlađi seniori i seniori, -75kg) i jednu srebrnu medalju u apsolutnoj kategoriji za seniore dok je Aleksandar Novicki osvojio tri zlatne medalje u kategorijama mlađih seniora, seniora i seniori open apsolutnoj kategoriji. 

Srebrne medalje su osvojili Đorđe Mitrović (kate, juniori), Sofija Perić (borbe, juniorke, -53kg) i Božidar Simikić (kadeti open apsolutna) dok su se za bronzana odličja izborili Božidar Simikić (borbe, kadeti, -63kg), Marković Dimitrije (borbe, dječaci 12 godina, +52kg) i Aleksandar Saša Živanović (kate, kadeti).

- Proteklih dana smo učestvovali na tri turnira, međutim za Grawe kup smo se posebno pripremali. Ovo je najveći i najzahtjevniji turnir u svim aspektima, u psihološkom, fizičkom, materijalnom i motivacionom pogledu. Treba istaći da je ovo najprestižniji turnir koga organizuje najbolji karate klub u Republici Srpskoj, koji ima sportistu RS u svojim redovima. Na kraju turnira, KK „Šampioni“ su treću godinu uzastopno osvojili prelazni pehar namjenjen za najbolju ekipu u generalnom plasmanu. Nastup na Grawe kupu u Banja Luci posluzio nam je kao dobra priprema pred Balkansko prvenstvo za kadete, junior i mlađe, U21 seniore gdje naš klub ima četiri reprezentativaca RS i BiH i najveći broj plasiranih seniora u borbama. Istorijski je to plasman i za naš klub i za Bijeljinu koja po prvi put ima ovoliki broj učesnika na Balkanskom prvenstvu u seniorskoj kategoriji. Što se tiče suđenja, turnir u Banja Luci je rađen po svim standardima evropskog i svjetskog karatea, posebno u djelu razervisanom za kate, zbog čega nam je posebno drago“, izjavio je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener Karate kluba „Šampioni“.