DANAS I SUTRA IGRAJU SE UTAKMICE KUPA „DR MILAN JELIĆ“ :: Semberija INFO ::

 

DANAS I SUTRA IGRAJU SE UTAKMICE KUPA „DR MILAN JELIĆ“


Danas i sutra igraju se utakmice trećeg kola odnosno četrvrtine finala Kupa „Dr Milan Jelić“. Među osam četvrtfinalista nalaze se tri fudbalske ekipe sa područja grada Bijeljina.



Danas, sa početkom u 17 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini FK „Radnik“ dočekuje premijerligaša iz Doboja, FK „Sloga“. Ekipa iz Balkanske ulice je u prošlom kolu izbacila banjalučki Borac (nakon 1:1 u regularnom dijelu meča, plavi su bili bolji u izvođenju penala, 5:4) dok su Dobojlije savladale FK „Drina“ iz Zvornika minimalnim rezultatom, 0:1. Nakon 13 kola u Premijer ligi BiH, FK „Sloga“ zauzima sedmo mjesto sa šest ostvarenih pobjeda i sedam poraza. Prema najavama iz kluba, fudbaleri Radnika će ići na pobjedu u ovom meču i krajnjem cilju, osvajanju Kupa „Dr Milan Jelić“ za 2023/24. sezonu.



Sutra, od 13:30 časova igraju druga dva semberska tima. U Janji, FK „Podrinje“ ugostiće FK „Sutjeska“ iz Foče gdje su obje ekipe u prošlom kolu izborile prolaz preko penala. Sutjeska je izbacila favorizovani Rudar iz Prijedora sa 6:5 (nakon desetog kruga penal serije) dok je Podrinje u prošlom kolu napravilo pravu triler utakmicu protiv člana Prve lige RS, FK „Famos“. Naime, gosti iz Istočne Ilidže su već u 17. minutu imali tri pogotka viška da bi Podrinje, golovima u 40., 46. i 63. minutu, izjednačilo rezultat. Delirijum na tribinama u Janji nastaje u 73. minuti kada Nebojša Stevanović postiže pogodak za preokret. Međutim, gosti su do kraja utakmice uspjeli izjednačiti na 4:4 da bi pri izvođenju penala Janjani bili prisebniji i sa 4:2 obezbijedili nastup u trećem kolu Kupa. FK „Sutjeska“ trenutno se nalazi na 11. poziciji tabele Prve lige Republike Srpske (šest pobjeda, jedan remi i sedam poraza) dok FK „Podrinje“ na tabeli Druge lige RS – grupa Istok zauzima četvrto mjesto (sedam pobjeda, dva remija i tri poraza).



Treći bijeljinski klub, FK „Zvijezda 09“ sutra nastupa u Derventi protiv FK „Tekstilac“. U prošlom kolu Kupa, Dervenćani su savladali FK „Sloboda“ iz Mrkonjić Grada (3:1) dok su fudbaleri iz Etno sela „Stanišići“ savladali trenutnog lidera Prve lige Republike Srpske, ekipu Laktaša sa 0:2. FK „Zvijezda 09“ ove sezone nastupa u Premijer ligi BiH gdje trenutno zauzima posljednje mjesto na tabeli sa samo pet osvojenih bodova dok je ekipa iz Dervente član Druge lige RS – grupa Zapad, gdje zauzima osmo mjesto na tabeli sa po pet pobjeda i poraza i jednim remijem.

(Semberija info)