RADNIK VRATIO PRVO MJESTO, BORAC SLAVIO VELIKU POBJEDU PROTIV LAKTAŠA :: Semberija INFO ::

 

RADNIK VRATIO PRVO MJESTO, BORAC SLAVIO VELIKU POBJEDU PROTIV LAKTAŠA


Petnaesto kolo Prve lige Republike Srpske u fudbalu kompletirano je danas, a najviše razloga za zadovoljstvo ima Radnik koji je pregrmio neugodno gostovanje u Nevesinju i slavio pobjedu protiv Veleža 3:2.

Najzaslužniji za to je dvostruki strijelac Uglješa Stevanović, a uz njega pogodio je kapiten Aleksandar Vasić. Za domaće, strijelci su bili Darko Repović i Goran Prodanović.

Radnik je zahvalan i Borcu iz Kozarske Dubice koji je sa minimalnih 1:0 savladao Laktaše golom Vlade Koprivice već u 7. minuti utakmice. Borac ovom pobjedom dolazi do 15. boda u sezoni i sada se nešto lakše diše na Đolovima.

Vrijednu pobjedu slavila je i Romanija protiv Željezničar Sport Tima u Palama. Marko Vuković je postigao svoj novi gol, ovaj put iz penala u 23. minuti utakmice, da bi Bogdan Simanić pred polazak na odmor uduplao prednost. Luka Malić je u nastavku samo ublažio prednost.

Marinko Rastoka je donio slavlje Kozari protiv BSK-a 1:0, a onda dobio prvo treći žuti karton zbog kojeg će odraditi jednu utakmicu kazne, da bi kasnije zbog psovanja Mihajlu Savanoviću dobio i direktan crveni, tako da ga čeka dodatna kazna u finišu polusezone.

Sloboda iz Mrkonjić Grada je pogotkom Predraga Zekanovića slavila na gostovanju u Prnjavoru kod Ljubića 2:1. Vasilije Jotić je još jednim golom doveo Slobodu u vodstvo, ali je Aleksandar Žižak s penala vratio egal koji je trajao sve do 87. minute kada Zekanović pogađa.

Rudar je slavio bitnu pobjedu protiv Sutjeske 2:0 golovima Aleksandra Milakovića i Nemanje Pekije iz penala, baš kao i Slavija koja je sa dva gola Stefana Arbinje savladala Omarsku 2:1. Jedini gol za Omarsku u sudijskoj nadoknadi utakmice dao je Lazar Nišić.

U Zvorniku je sve bitno stalo u prvo poluvrijeme, a Drina i LEotar su podijelili po bod odigravši 2:2. Povela je Drina golom Danijela Ćuluma, koji potom ne uspjeva da iskoristi jedanaesterac za 2:0. Umjesto toga slijedi preokret Leotara golovima Begića i Cmiljanovića, ali u posljednjim trenucima prvog dijela Stefan Janjić je precizan iz drugog dosuđenog penala za Drinu i to je 2:2.

Rezultati:

Velež - Radnik 2:3 (Repović 37, G. Prodanović 40/ Stevanović 23,65, Vasić 35p)Borac - Laktaši 1:0 (Koprivica 7)Slavija - Omarska 2:1 (Arbinja 16p, 80/ Nišić 90 + 3)Ljubić - Sloboda 1:2 (Žižak 43p/ Jotić 35, Zekanović 87)Romanija - Željezničar ST 2:1 (Vuković 23p, Simanić 45 + 1/ Malić 77)Rudar Prijedor - Sutjeska 2:0 (Milaković 43, Pekija 60p)Kozara - BSK 1:0 (Rastoka 70)Drina - Leotar 2:2 ( Ćulum 9,  Janjić 45 + 1p/ Begić 30, Cmiljanović 39)

Igrano jučer:

Alfa Modriča - Famos 1:3 (Šoškić 37p/ Pirt 57, Kuljanin 69, Abrego 87)

(sportdc)