Srebro za Ivanića na 23. Balkanskom prvenstvu u Ljubljani :: Semberija INFO ::

 

Srebro za Ivanića na 23. Balkanskom prvenstvu u Ljubljani



Mile Ivanić, koji je ispred Karate kluba „Panteri plus“ Bijeljina predstavljao BiH na 23. Balkanskom prvenstvu u karateu, a koje je proteklog vikenda održano u Ljubljani, u ekipnoj konkurenciji osvojio je srebrnu medalju.

Nakon pobjede nad timovima iz Turske i Makedonije, učesnici iz BiH su savladani od strane Srbije, ali su ipak ostvarili značajan rezultat i došli do medalje u kategoriji do 84 kilograma – istakao je Siniša Zarić, trener u KK „Panteri plus“, čiji je Ivanić član.



Zarić je zahvalio karate savezima BiH i Republike Srpske što su omogućili domaćim takmičarima neometan odlazak u Sloveniju, kao i Gradskoj upravi Bijeljina što podržava klupsku karate scenu u Bijeljini.

- Samo ako imamo uslove da razvijamo kvalitetan sportski kadar u klubovima možemo očekivati  odličja koja su ponos ne samo za pojedince, klubove i grad,  već i za državu – zaključio je Zarić.

Na ovogodišnjem Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i učesnike ispod 21. godine, učestvovalo je 1070 takmičara iz 13 zemalja.