Sedam golova Ognjena Markovića u sarajevskoj Skenderiji :: Semberija INFO ::

 

Sedam golova Ognjena Markovića u sarajevskoj Skenderiji


U šestom kolu Premijer futsal lige BiH za juniore, bijeljinska ekipa KMF "Radnik MD Shop" je gostovala u sarajevskoj Skenderiji, kod ekipe GFC "Sarajevo". Kao i u prethodnoj sezoni i ovaj put je to bio derbi dvije ekipe koje pretenduju za sami vrh tabele, na ona mjesta koja vode na završnicu juniorske futsal Premijer lige BiH. U utakmici koja je opravdala epitet derbija uspješnija je bila ekipa KMF "Radnik MD Shop" te je potpuno zasluženo slavila rezultatom 7:5. Ova utakmica je bila  svojevrstan šou jednog igrača. Iako je čitava ekipa odigrala na visokom nivou najbolji igrač susreta je bio Ognjen Marković. Ostaće upisano da je Ognjen na sinošnjoj utakmici bio strijelac svih sedam pogodaka za bijeljinsku ekipu. 


 
-Ovom simultankom Ognjen je pokazao svoj potencijal i kvalitet, te objektivnoj sarajevskoj publici pokazao kakvog bisera ima bijeljinska ekipa. Treba napomenuti da je Ognjen i prošle sezone bio najbolji strijelac juniorske Premijer futsal lige BiH, gdje je na dvanaest utakmica postigao trideset pogodaka. Najbolji pokazatelj za ovaj podvig je i to da trener seniorskog tima, Perica Trifković daje Ognjenu minutažu i u prvoj ekipi", stoji u saopštenju za javnost KMF "Radnik MD Shop".
 
Sinošnjom pobjedom ekipa KMF "Radnik MD Shop" je zadržala stopostotan učinak u prvenstvu. Za petnaest dana u zaostaloj utakmici bijeljinski futsaleri dočekuju ekipu KMF "Jahorina" Pale i tom utakmicom završavaju jesenji dio prvenstva.