KK „ŠAMPIONI“ - PET MEDALjA U LjUBLjANI: Odlična provjera forme pred nastup u Veneciji :: Semberija INFO ::

 

KK „ŠAMPIONI“ - PET MEDALjA U LjUBLjANI: Odlična provjera forme pred nastup u Veneciji



Izvor: Semberija info / I. Gutić

U subotu, 25. novembra u Ljubljani je održan tradicionalni karate turnir „Ljubljana OPEN 2023“. Na turniru je učestvovalo 534 takmičara iz 91 karate kluba. Pored domaćina Slovenije najviše takmičara došlo je iz Italije, potom Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Irana, Libije, Njemačke i Slovačke.

Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine su nastupili sa svojih pet takmičara: Emilija Bogdanović (kadetkinje, -47), Milica Marić (U14 - mlađe kadetkinje, -52), Mihajla Simić (kadetkinje, +61), Mihajlo Mitrić (kadeti, -55) i Aleksandar Novicki (mlađi seniori, -84kg).

- Ciljano i planski smo nastupili na turniru u Ljubljani. Naime, od sedmog do desetog decembra u Veneciji se održava Svjetska liga za mlade karatiste pod pokroviteljstvom Svjetske karate federacije. Obzirom da će naši momci i djevojke nastupiti u Veneciji željeli smo da ih prije Svjetske lige testiramo protiv takmičara iz drugih država, iz drugih kultura i drugih škola karatea, jer su naši karatisti apsolvirali većinu turnira koji se održavaju u BiH i bližem okruženju. Mi smo ih testirali a njih petero je svojim nastupima pokazalo šta znaju i umiju. Pet takmičara, pet medalja“, rekao je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“.

Šampioni su osvojili dvije bronzane: Emilija Bogdanović i Mihajla Simić te tri zlatne medalje: Aleksandar Novicki, Mihajlo Mitrić i Milica Marić. Posebna vrijednost zlatne medalje Milice Marić ogleda se u činjenici da je ovo bio njen prvi nastup u višoj, za nju jačoj kategoriji kao i da je osvojila prvo mjesto u veoma jakoj konkurenciji 21 prijavljene takmičarke.