Mbape pred mogućim spektakularnim transferom, ali ne u Real Madrid :: Semberija INFO ::

 

Mbape pred mogućim spektakularnim transferom, ali ne u Real Madrid


Foto: Twitter / Printscreen
Napadač Pari Sent Žermena, Kilijan Mbape slobodan je da pregovara sa drugim klubovima jer mu ugovor ističe sa završetkom ove sezone. Postoji mogućnost da sjajni Francuz napravi spektakularan transfer na ljeto, ali ne u redove Real Madrida.

Mbape već dugo izražava svoje nezadovoljstvo u PSŽ-u, a čini se da će ovog ljeta zaista otići i promijeniti ligu i klub.

Godinama je prvi kandidat za njegovo dovođenje bio Real Madrid, ali čini se da Madriđani nisu Mbapeu oprostili raniju"izdaju", i da neće tek tako krenuti po njega.

Javili su se u medijima oprečni izvještaji o interesu Madriđana, ali uglavnom se svi svode na to da "Blankosi" neće Mbapeu dati da predugo razmišlja i da će njegovu odluku o eventualnom dolasku tražiti što prije.

Međutim , mediji javljaju i da bi Mbapeov prvi izbor mogao biti Liverpul, koji bi mogao novac za njegovo dovođenje dobiti od eventualne prodaje Mohameda Salaha u Saudijsku Arabiju.

Tačnije , Mbape bi došao besplatno, ali bi eventualno ulaganje u njegovu platu bilo finansirano skupom prodajom Salaha, za kojeg ponuda sigurno neće nedostajati, navodi "Sport1".

(Nezavisne)