KK „ŠAMPIONI“ UZELI UČEŠĆE NA „GRAND PRIX CROATIA“: PALjEVAC SREBRNI U SAMOBORU :: Semberija INFO ::

 

KK „ŠAMPIONI“ UZELI UČEŠĆE NA „GRAND PRIX CROATIA“: PALjEVAC SREBRNI U SAMOBORU



U Samoboru je u toku 32. međunarodni karate turnir „Grand Prix Croatia“ (19-21. januar). Prema broju i kvalitetu učesnika ali i zemljama iz kojih dolaze ovaj turnir spada u red najjačih karate takmičenja na Balkanu.

Na turniru su zastupljene sve uzrasne kategorije a učestvuje 1539 takmičara, iz 233 kluba iz 29 zemalja (Azerbejdžan, Alžir, BiH, Grčka, Irska, Moldavija, Škotska, Turska, Crna Gora, Slovačka, Švedska, Tunis, Italija, Mađarska, Srbija, Slovenija, Engleska, Ukrajina, Austrija, Rumunija, Sjeverna Makedonija, Latvija, Danska, Holandija, Hrvatska...).



Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine učestvovali sa petoricom takmičara: Mihajlo Mitrić (borbe, juniori, -55kg), Sinan Paljevac (borbe, juniori, -68kg), Miloš Simić (borbe, U21, -75kg), i Aleksandar Novicki (borbe, U21, -84kg). Najbolji rezultat ostvario je Sinan Paljevac koji je osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji. Paljevac je do finala bio dominantan u četiri borbe protiv takmičara iz Italije, Mađarske, Slovenije i Ukrajine ali u finalu nije mogao učiniti mnogo protiv na ovom turniru izuzetno raspoloženog Toniola Alvise iz Italije.