Fric naljutio Đokovića, pa izgubio duel :: Semberija INFO ::

 

Fric naljutio Đokovića, pa izgubio duel


Novak Đoković je u polufinalu Australijen Opena! Srpski teniser je nakon velike borbe savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 3:1 po setovima 7:6(3), 4:6, 6:2 i 6:3.

Đoković je prvi set dobio u taj brejku 7:3, a prije toga je propustio čak osam brejk lopti. Mogao je srpski teniser i jednostavnije da dođe do prednosti ali nije imao dovoljno koncentracije u ključnim momentima. 

U drugom setu Amerikanac je došao do brejka koji je zatim pretvorio u izjednačenje. Đoković je i u ovom periodu imao čak sedam brejk šansi koji nije relaizovao.

Gubitak seta kao da je naljutio Novaka koji je zaigrao odlično. Odmah na startu trećeg seta napravio je brejk i to nakon 15 propušzenih šansi.zatim ga je potvrdio na svoj servis i uspio da dođe do 6:2.

Đoković je podigao intenzitet igre u nastavku pa je u četvrtom setu napravio brejk kojim je došao do 4:2. Međutim, Amerikanac je odmah uspio da napravi ribrejk i vrati se u meč. 

Upravo u tim momentima Đoković je pokazao svoju mentalnu snagu. Bez izgubljenog poena je "počistio rivala" i došao do servisa za meč.

U polufinalu čeka boljeg iz duela Janik Siner-Andrej Rubljov.

(Glas Srpske)