Sportski auto karting savez Republike Srpske: Podijeljena priznanja za takmičarsku 2023. godinu :: Semberija INFO ::

 

Sportski auto karting savez Republike Srpske: Podijeljena priznanja za takmičarsku 2023. godinu


Izvor: Semberija info / Lj. Ljubojević

 U Centru za kulturu “Semberija” danas je održana ceremonija dodjele priznanja u automobilizmu za takmičarsku 2023. godinu, ali i priznanja  za  2021. godinu koja nisu ranije podijeljena takmičarima, klubovima i sportskim funkcionerima u auto i karting sportu. 



Mladen Rebrinović, potpredsjednik Sportskog auto i karting zaveza Republike Srpske izjavio je da su danas svečano proglašeni pobjednici za takmičarsku sezonu 2023. godine u Republici Srpskoj i BiH, naglasivši da je u prošloj godini organizovano više od trideset takmičenja u auto i karting sportu.



 “Takmičenja su organizovana u sedam disciplina auto i karting sporta. U Republici Srpskoj trenutno se dvadeset klubova takmiči u otvorenom prvenstvu Republike Srpske i BiH. Imamo ukupno oko tri stotine takmičara koji se aktivno bave automobilizmom u BiH, počevši od najmlađeg uzrasta, koji se bave kartingom, pa do drugih disciplina u auto sportu. U ovom sportu takmiče se dječaci i djevojčice uzrasta od šest i sedam, do deset godina, koji voze karting, ali i stariji takmičari u auto sportu, starosti oko sedamdeset godina. Ovo jeste jedan od najskupljih sportova na svijetu i veoma teško je organizovati takmičenja bez podrške sponzora, državnih institucija i lokalnih vlasti”, kaže Rebrinović, ističući da je na ovoj svečanosti dodijeljeno desetak zlatnih kaciga, jedna dijamantska kaciga i veliki broj pehara. 



Goran Dojčinović, član Auto kluba “Borac” Banjaluka,  dobio je dijamantsku kacigu za ostvarene rezultate u proteklim godinama i on je jedan od najtrofejnijih vozača u BiH. Najuspješniji klub na brdskim stazama, Auto klub “Profesional” iz Banjaluke dobio je Zlatnu plaketu Sportskog auto karting saveza Republike Srpske kao najuspješniji klub u brdskim trkama.