Hamilton napušta Mercedes, od 2025. u Ferariju :: Semberija INFO ::

 

Hamilton napušta Mercedes, od 2025. u Ferariju


Foto: Tanjug/AP
Sedmostruki svjetski šampion Levis Hamilton na kraju sezone napustiće Mercedes. Uskoro se očekuje potvrda njegovog prelaska u Ferrari, o čemu se spekuliše cijelog dana.

Mercedes AMG Petronas obavijestio je svoje navijače i javnost kako će Lewis Hamilton napustiti Mercedes na kraju sljedeće sezone.

To je potvrda o današnjim informacijama koje su sedmerostrukog prvaka svijeta u poretku vozača već preselile u Ferrari od starta 2025. godine.

“Mercedes AMG Petronas i Levis Hamilton će se razići od kraja 2024. godine. Levis je aktivirao klauzulu iz ugovora potpisanog prošle godine”, napisali su iz tima Mercedesa.



Špekulacije o Hamiltonovom prelasku u Ferari pojavljivale su se svake godine, a sam Britanac je u toku prošle sezone najbržeg cirkusa na svijetu priznao da je imao razgovore sa timom iz Maranela, ali je tada rekao da mu Ferari nikada nije zvanično ponudio ugovor i mjesto u bolidu.



Čini se da je sada došao trenutak da Hamilton sjedne u taj isti bolid najtrofejnije ekipe u istoriji Formule 1. To je potvrdio i službeni nalog Formule 1, koji tvrdi da je Hamilton završio posao, prenosi  n1.
 
(Nezavisne)