Jarni dobio otkaz na klupi Hrvatske nakon komentara o Dinamu :: Semberija INFO ::

 

Jarni dobio otkaz na klupi Hrvatske nakon komentara o Dinamu


- Robert Jarni više nije selektor hrvatske kadetske (U-17) reprezentacije, saopštio je danas Fudbalski savez Hrvatske (HNS).

U saopštenju se navodi da je Jarni smenjen jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora HNS zbog neprimjerenih izjava u medijima.

HNS ističe da je ovu odluku donio pošto je provjerio autentičnost izjave Jarnija, koji je nedavno rekao da će navijati za Betis u mečevima protiv zagrebačkog Dinama u Ligi konferencija. Jarni je igrao za Betis od 1995. do 1998. godine.

"Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim", navodi HNS.

"Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore važe viši standardi i da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kog hrvatskog kluba u evropskim takmičenjima", saopšteno je iz HNS.

Jarni je bio selektor kadetske reprezentacije Hrvatske od avgusta 2022. godine. On je od 2017. do 2019. godine bio selektor U-19 reprezentacije Hrvatske.

Jarni (55) je u karijeri igrao za Hajduk, Bari, Torino, Juventus, Betis, Koventri, Real Madrid, Las Palmas i Panatinaikos.

Fudbaleri Dinama gostovaće večeras Betisu u prvom meču plej-ofa za plasman u osminu finala Lige konferencija. Revanš duel je na programu za nedjelju dana u Zagrebu.

(Tanjug)