Mbape prelomio: Definitivno napušta PSŽ-a :: Semberija INFO ::

 

Mbape prelomio: Definitivno napušta PSŽ-a


Foto: Tanjug/AP
Najbolji francuski fudbaler Kilijan Mbape (25) napustiće Pari Sen Žermen na ljeto kao slobodan igrač i saopštio je tu odluku gazdi kluba Naseru Al-Helaifiju.

"Uslovi rastanka bi tek trebalo da budu definisani, ali on će otići iz Pariza ovog ljeta i pred njim je da do tada ispuni sve trenutne obaveze prema klubu", objavio je najbolje obaviješteni novinar, Italijan Fabricio Romano.
Nedjeljama, mjesecima, pa i godinama nagađa se da će Mbape preći u Real Madrid, mada to još nije ozvaničeno, a u međuvremenu se"provuče" i informacija da će Francuz u Liverpul ili da će poput francuske legende Tijerija Anrija otići u Arsenal.

U ovom trenutku, djeluje da je jedno sigurno, on će definitivno otići iz Pari Sen Žermena poslije šest godina. Rođeni Parižanin vratio se u svoj rodni grad 2018. godine iz Monaka u tada vrtoglavom transferu ukupne vrijednosti 180 miliona evra.

U dresu "prinčeva" odigrao je 290 utakmica, postigao 243 pogotka, 105 puta asistirao, osvojio pet titula prvaka Lige 1, mada ne i najvredniju nagradu - trofej Lige šampiona. Do svog odlaska sa Parka prinčeva, Mbape će sigurno "zapeti" da osvoji i "ušati pehar" i na tom putu njegov tim u eliminacionoj fazi igra protiv Real Sosijedada i pobijedio je u prvoj utakmici prošle večeri 2:0.

(Nezavisne)