ALEKSANDAR NOVICKI UČESTVUJE NA KARATE SERIJI A :: Semberija INFO ::

 

ALEKSANDAR NOVICKI UČESTVUJE NA KARATE SERIJI A


Danas je na Kipru pod krovom Svjetske karate federacije (WKF) počelo još jedno izdanje Karate1 Serije A. Od prvih borbi danas do borbi za najsjajnije medalje prekosutra, na tatami u Larnaki izaći će 947 karatista iz 83 države sa svih kontinenata.

Iz BiH će nastupiti 15 takmičara a među njima je i jedan Bijeljinac. Aleksandar Novicki, član Karate kluba „Šampioni“ nastupiće u kategoriji mlađih seniora do 84kg. Konkurenciju će mu činiti još 83 takmičara iz 38 zemalja. U prvom kolu je slobodan a u drugom će se boriti sa boljim iz duela R. Luiđi (Italija) i M. Rukaji (Japan).

-Nedavno je završeno Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Gruziji. Reprezentacija BiH je ostvarila istorijski uspjeh osvojivši šest medalja od čega četiri zlatne. Nas nekolicina, koji nastojimo vratiti karate u ovom gradu na visoko mjesto koje zaslužuje, neprekidno govorimo da Bijeljina u ovom momentu ima nekoliko karatista evropskog i svjetskog ranga. I u muškoj i u ženskoj kategoriji. Pogledajte, Anes Bostandžić je novi prvak Evrope u kategoriji U21, do 84kg. Trenutno u BiH, u ovoj kategoriji ima šest ili sedam karatista koji se za nijansu razlikuju od Anesa. Te nijanse odlučuju na kvalifikacionim turnirima za ulazak u reprezentaciju i odlazak na velika takmičenja. Ove godine je to bio Anes i čestitam mu na uspjehu. Međutim, javnost u Bijeljini ne obraća dovoljno pažnje da se među tih šest, sedam karatista koji su zadnjih godina u vrhunskoj formi, nalazi i jedan momak iz našeg grada. Aleksandar Novicki je dijete našeg kluba i posljednjih desetak godina učestvovali smo na svim prvenstvima RS, BiH, na Balkanskim prvenstvima, Svjetskim ligama za mlade... U decembru 2021. godine je osvojio Karate1 ligu za mlade u Veneciji a godinu dana kasnije, na istom mjestu je osvojio srebrnu medalju. Želim reći, da Bijeljina ima svoju djecu koja mogu nastupati na velikim scenama Evrope i svijeta ali nam treba malo podrške uz koju vjerujem da možemo ozbiljne titule donijeti u Semberiju i proslaviti ovaj grad širom svijeta. Za kraj, čestitao bih svim članovima reprezentacije BiH osvojene medalje na Evropskom prvenstvu a meni ne može niko zabraniti da sanjam kako jednu takvu medalju u vremenu koje dolazi osvaja neko od naših bijeljinskih karatista“, rekao je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“ iz Bijeljine.

Aleksandar Novicki do sada je učestvovao na Karate1 Serijama A u Konji (mart 2023.), Larnaki (septembar 2023) i Atini (januar 2024).