ČETIRI TITULE PRVAKA REPUBLIKE SRPSKE – KK "UNSU" MEĐU NAJUSPJEŠNIJIM KLUBOVIMA :: Semberija INFO ::

 

ČETIRI TITULE PRVAKA REPUBLIKE SRPSKE – KK "UNSU" MEĐU NAJUSPJEŠNIJIM KLUBOVIMA


U organizaciji Karate saveza Republike Srpske u nedjelju je u Banja Luci održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske za djecu do 13 godina. Karate klub ''UNSU" predstavljalo je 18 takmičara i takmičarki u 20 pojedinačnih i 2 ekipne kategorije.
 

U veoma kvalitetnoj konkurenciji 46 klubova sa 570 učesnika u skoro 700 kategorija bilans ukupno osvojenih medalja za mlade bijeljince bio je 11 medalja, od čega četiri zlatne, jedna srebrna i šest bronzanih.
 

Osvajači zlatnih medalja odnosno, novi prvaci Republike Srpske su: Bogdan Gordić - u katama u konkurenciji dječaka 2016. godište, David Panić - u borbama pojedinačno (-30) u konkurenciji dječaka 2014. godište, zatim Jana Ivković - u borbama pojedinačno (-40) u konkurenciji djevojčica 2012. godište, te Lazar Šikuljak - u borbama pojedinačno u kategoriji U14 (-40).
 

Srebrnu medalju osvojio je Isak Panić u katama pojedinačno, u konkurenciji dječaka 2016. godište dok su bronzane medalje osvojili: Teodora Pantelić – dvije bronzane, u katama i borbama (-33) pojedinačno u konkurenciji djevojčica 2014. godište, Iva Andrić - u borbama pojedinačno u kategoriji djevojčica 2012. godište (-45) i Andrej Milovanović u katama pojedinačno u konkurenciji dječaka 2014. godište. Preostale dvije bronzane medalje osvojili su timovi u ekipnoj konkurenciji. U disciplini kate (Uroš Jakovljević, Luka Petrović i Andrej Milovanović) u kategoriji dječaka 2013/14. godište, te kategoriji 2015/16.  (Bogdan Gordić, Isak Panić, Pavle Sekulić i Stefan Vignjević).
 

U konkurenciji 46 klubova iz cijele Republike Srpske u generalnom plasmanu po uspješnosti naš klub zauzeo je visoko sedmo mjesto. Imajući u vidu masovnost i kvalitet ostalih učesnika ovaj plasman predstavlja zaista dobar ukupan rezultat. Ako pogledamo tabelu primjetit ćemo da je naš klub najbolje plasirani klub iz regiona što opravdava ocjenu kvaliteta takmičenja, a ono što je najvažnije nastavili smo kontinuitet dobrih rezultata i plasmana na prvenstvima Republike Srpske. Sljedeće što očekuje ove kategorije jeste Izborni turnir Karate saveza BiH, a nakon toga i Državno prvenstvo na osnovu kojih će se tražiti plasman odnosno mjesto u karate reprezentaciji BiH za nastup na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu. Prezadovoljni smo nastupom naših takmičara i načinom kako su prezentovali boje našeg kluba. Ostvarenim plasmanom još jednom smo potvrdili kvalitet naše karate škole na čemu zasnivamo rad i budućnost našeg kluba“, stoji u saopštenju za javnost KK „UNSU“ iz Bijeljine.

Semberija info