SEMBERKE U DERBIJU KOLA BOLjE OD DERVENTE :: Semberija INFO ::

 

SEMBERKE U DERBIJU KOLA BOLjE OD DERVENTE


ŽRK "Radnik" - ŽRK "Derventa" (40:34)
​ 
U derbiju kola Prve lige Republike Srpske za rukometašice koji je sinoć odigran u Bijeljini viđena je odlična rukometna predstava. Nakon početnog vođstva i boljeg otvaranja utakmice gostujuće ekipe, domaće rukometašice dodaju gas i preuzimaju kontrolu nad utakmicom. U tim momentima ispred Radnikovog gola staje Jelena Šurbat koja zbog povrede nije počela utakmicu. Fenomenalnim odbranama Jelene i sigurnom igrom u odbrani i napadu, domaće rukometašice preuzimaju inicijativu, da bi se poluvrijeme završilo rezultatom 19:15 u korist ŽRK "Radnik". U drugom poluvremenu Bijeljinke nastavljaju u istom ritmu i samo je bilo pitanje sa kojom razlikom će krunisati svoju pobjedu.
 
Golove za domaću ekipu postigle su: Vanja Pejić 12, Jovana Trifković 7, Milica Stevanović 7, Milica Lancuški 6, Petra Jovanović 5, Olja Vićić 1, Ana Divčić 1 i Jelena Simić 1. Sjajna na golu Radnika bila je Jelena Šurbat sa 12 odbrana. Kod gošći se istakla Anastasija Pavlović sa 14 pogodaka.
 
Ovom pobjedom rukometašice Radnika nakon dva kola proljetnog dijela prvenstva nalaze se na prvom mjestu na tabeli zajedno sa ekipom ŽRK "Borac" iz Banjaluke sa kojim imaju isti broj bodova.