Regionalna fudbalska liga Republike Srpske grupa Istok: Prvo mjesto i dalje cilj Rudara :: Semberija INFO ::

 

Regionalna fudbalska liga Republike Srpske grupa Istok: Prvo mjesto i dalje cilj Rudara


ФК Рудар из Угљевика
Ugljevik: Fudbalski sport u Ugljeviku ima dugu i bogatu tradicju. Ekipa Rudara je bila član Premijer lige gdje su postizani dobri rezultati.Tad su ovde igrali i mnogi stranci, ali su se vremena promijenila. Danas je FK Rudar 1925 član regionalnog Istoka i u njemu igraju sve igrači iz ovog mjesta i okoline. Treba spomenuti da pri klubu radi Omladinska škola koja je prepoznatljiva kao rasadnik fudbalskih talenata koji su danas oslonac kluba.

U prvom dijeli prvenstva zauzeti je 6. mjesto sa 26 osvojenih bodova, uz bilans 8 pobjeda, 2 remija, 5 poraza i gol razliku 40:25.

"Moramo biti zadovoljni plasmanom mada uvijek može bolje. Na početku sezone smo zacrtali plan da se borimo za prvo mjesto jer Ugljevik treba da ima drugoligaša. Prvi dio smo odigrali promjenljivo, ali, ipak imamo mladu ekipu,  predvođenu sa nekoliko starih i iskusnih igrača, čije vrijeme tek dolazi. Na proljeće od prvog kola krećemo u borbu za titulu prvaka jer  Šekovići i Omladinac nam bježe po 4 boda. Uglavnom, na proljeće će biti vrlo uzbudljivo jer se pola lige bori za prvaka. Pripreme će biti dobro sprovedene i ja sam optimista i vjerujem da će Ugljevik od sljedeće sezone imati drugoligaša," kaže trener Boris Panić.

Kapiten ekipe je Živan Marković, iskusni i provjereni igrač. "Dijelim mišljenja našeg trenera da nam je mjesto u Drugoj ligi. Trebamo se izboriti za taj status iako će konkurencija biti velika. Po mom mišljenju, glavni kandidati za prvaka su Šekovići, Partizan, Vlasenica i mi." rekao je Marković.

Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević