Ovo je sezona Luke Jovića - još dva gola! :: Semberija INFO ::

 

Ovo je sezona Luke Jovića - još dva gola!


Ponovo na vrhu liste strelaca Bundes lige - strašni Luka Jović.
 
Neko će u Benfiki odgovarati za OČAJNU procenu u slučaju Luke Jovića!
 
Mladi srpski napadač, koji će krajem decembra proslaviti 21. rođendan (!!!), napustio je portugalski klub nakon što nije dobio pravu šansu i stigao na dvogodišnju pozajmicu u Frankfurt, gde blista, naročito ove sezone...
 
I samo se čeka dan kada će ga Nemci otkupiti "budzašta".
 
Prethodne takmičarske godine je postigao devet golova u svim takmičenjima za Ajntraht, a ove sezone već polovinom novembra ih na svom kontu ima 12!
 
U četvrtak je bio strelac protiv Apolona na Kipru u okviru Lige Evrope, a sa dva nova gola, u nedelju uveče protiv Šalkea (3:0), ponovo je izbio na čelo liste strelaca Bundes lige.
 
Sada ih ima ukupno devet (pet protiv Fortune, po jedan protiv Hofenhajma i Hanovera), jedan više od klupskog kolege Sebastijana Alera!
 
Teško je dolazio do šansi Ajntraht protiv Šalkea, ali je tim iz Gelzenkirhena "probio" Jović u 61. minutu, nakon odličnog trka Anta Rebića.
 
Jović je "preuzeo" loptu od reprezentativca Hrvatske, zastao na ivici kaznenog prostora, razmišljao je da li da odmah šutira ili krene u dribling, a drugopomenuto se ispostavilo kao pravi potez, pošto je tako našao prostor da savlada dobro organizovane goste.

Već u 73. minutu je Jović došao i svog drugog gola na meču, kada je u ulozi asistenta bio Filip Kostić (četvrta asistencija ove sezone). Kostić je prošao po levom boku i poslao povratnu loptu tačno na penal, odakle je mladi Bijeljinac udarcem "iz prve" matirao Ralfa Fermana.
 
Aler je u 81. spremno reagovao na odbitak i potvrdio trijumf svog tima, za četvrto mesto na tabeli, nakon što je Ferman sprečio Jovića da zabeleži het-trik.

Foto: Arne Dedert/dpa via AP/Tanjug