FK RADNIK: Prioritet nam je Premijer liga BiH. :: Semberija INFO ::

 

FK RADNIK: Prioritet nam je Premijer liga BiH.


U Tuzli je odigran susret osmine finala Kupa BiH između FK „Radnik“ i FK „Tuzla Siti“.
Trener Slavko Petrović na ovom meču nije mogao da računa na Đurića i Lazića, koji su povrijeđeni, a u Tuzlu nisu putovali Kozić, Huseinbašić, Sušić i Vušurević.

Sastav FK „Radnik“:
Kačavenda, Vinski, Nikić, Vasić, Karić, Bragonjić, Mitrović, Gogić, Motika i Šubert, Janjić. 
Rezervni igrači:
Hodžić, Novaković, Mekić, Popara, Jović, Zukić, Šarić, Koraksić, Babić
Trener:Slavko Petrović

Sve pretpostavke za dobru fudbalsku utakmicu bile su ispunjene: idealan teren, sunačan dan, prijatna temperatura. Prvih 15 minuta meča su protekla u ravnopravnoj igri, bez prilika za pogodak na obje strane. Do kraja prvog poluvremena domaći su došli do prednosti, pogotkom Dejana Maksimovića u 35. minuti.
Na poluvremenu je trener FK „Radnik“ izvršio tri izmjene. Izašli su Bradonjić, Karić i Šubert a ušli Šarić, Babić i Zukić.

Na početku drugog djela utakmice Tuzlaci dolaze do još jednog gola. Strijelac je Vojo Ubiparip u 49. minuti susreta. Prednost „Tuzla Sitija“ je smanjena u 65. minutu kada za FK „Radnik“ pogađa Jovan Motika. Do kraja susreta domaći su u sudijskoj nadokanadi postigli i treći pogodak (Badara Bađi, 90'+2) i sa 3:1 savladali goste iz Bijeljine.

U izjavi za „Semberija INFO“ trener Slavko Petrović je naglasio da je FK „Radnik“ skoncentrisan na Premijer ligu BiH a da je u Tuzlu s razlogom poveo podmlađen sastav. 

- U Tuzlu smo poveli mnogo mladih igrača i moram vam reći da su se sjajno predstavili. Kada se pogleda krajnji rezultat može se steći pogrešan utisak o samom toku utakmice. U drugom poluvremenu su naši mladi fudbaleri bili dominantniji od domaćina koji je igrao sa prvim timom, u najjačem sastavu. Izvjesniji je bio naš izjednačujući pogodak nego njihov treći ali, eto nedostajalo je malo i sreće. Tuzlacima želim sve najbolje u nastavku Kup takmičenja BiH a mi se okrećemo Premijer ligi BiH. U nedjelju nam gostuje FK „Sloboda“ iz Tuzle i sa nova tri boda bismo vezali dvije uzastopne pobjede. Time bismo napravili veliki korak ka sredini tabele Premijer lige BiH i osigurali dobre pretpostavke za nastavak prvenstva.“

​FK Radnik / Semberija info - I.Gutić