JANA IVKOVIĆ: NjENO VRIJEME TEK DOLAZI :: Semberija INFO ::

 

JANA IVKOVIĆ: NjENO VRIJEME TEK DOLAZI



Na Izbornom turniru "BH Sarajevo OPEN" koji se početkom ovog mjeseca održao u Sarajevu, takmičarka Karate kluba „UNSU“ iz Bijeljine, Jana Ivković osvojila je zlatnu medalju u borbama u kategoriji djevojčica 2012. godište (-40).



Jana je do nastupa na ovom prestižnom turniru došla tako što je ranije (19. marta u Banjaluci) izborila titulu prvaka Republike Srpske za 2024. godinu a još ranije (25. februara u Modriči) osvojila je zlatnu medalju na Regionalnom prvenstvu za djecu koje je organizovano od strane Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (RKS BMSiP). Zlatnom medaljom u Sarajevu Jana je obezbjedila važne bodove u trci za plasman na Balkansko prvenstvo u Istanbulu koje će se održati početkom juna ove godine. Kompletan spisak putnika na Balkansko prvenstvo znaće se nakon Državnog prvenstva za djecu koje će se 27. aprila održati u Zenici. 



Jana Ivković svoj šampionski talenat brusi u sali Karate kluba „UNSU“ u kojem se već devetu godinu predano i stučno radi sa mladim sportistima. Ona je jedna u nizu takmičara ovog kluba koji svakog mjeseca u Bijeljinu donose najsjajnije medalje sa međunarodnih karate turnira i zvaničnih prvenstava. Navešćemo ovom prilikom samo dio uspjeha koje je Jana Ivković postigla tokom prošle i ove godine.



Na Izbornom turniru „BH Sarajevo OPEN“ koji je održan drugog aprila 2023. godine Jana Ivković je osvojila bronzanu medalju u kategoriji pionirke, 2012. godište (-36). Na 7. Otvorenom prvenstvu "Čelinac 2023" koje je održano trećeg juna 2023. godine Jana je osvojila zlatnu medalju u borbama u kategoriji djevojčice 2012. godište (-36) i bronzanu medalju u „starijoj“ kategoriji, djevojčice 2011. godište (-35). Potom je osmog oktobra na međunarodnom turniru „Sava OPEN 2023“ u Brodu osvojila dvije zlatne medalje u borbama - u kategoriji djevojčice 11 godina (-36) i djevojčice 12 godina (-35). Sedam dana poslije Broda, Jana Ivković je bila dio ekipe RKS BMSiP sa kojom je učestvovala na međunarodnom  turniru "Trofej Beograda - Beogradski pobjednik 2023". U konkurenciji pionirki 2012. godište (-32) iz nekoliko balkanskih zemalja Ivković je briljirala i na ubjedljiv način osvojila zlatnu medalju. Četvrtog novembra prošle godine u Banjaluci je održan tradicionalni međunarodni turnir "Energija GRAWE Kup" na kojem je Jana u dva nastupa izborila dvije medalje u kategoriji pionirki: srebro, djevojčice 11 godina (-36kg) i bronzu, djevojčice 12 godina (-35kg). Krajem novembra na turniru "Trofej Laktaša 2023" Jana Ivković je osvojila dvije zlatne medalje.



Na Izboru najuspješnijih sportista, trenera, sportskih radnika i klubova Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine  koji je održan krajem 2023. godine, „Priznanje za rezultate od značaja“ dobilo je četvoro takmičara KK „UNSU“: Jana Ivković, Milica Mijić, Lazar Šikuljak i Andrej Jakovljević. Takođe, Jana je bila dijelom pobjedničke ekipe u Regionalnoj karate ligi za mlade i perspektivne takmičare RKS BMSiP (Nikolina Ina Ivković, Teodora Pantelić, Jana Ivković, Marija Mijić i Neda Todić).



Kako je završila prethodnu tako je nastavila i u ovoj godini. Tako je, primjera radi, 18. februara na međunarodnom turniru „Niten Kup 2024“ u Gradišci osvojila novu zlatnu medalju u konkurenciji pionirki 12 godina (-35). Na pomenutom Regionalnom prvenstvu za djecu u Modriči ove godine Jana Ivković je pored zlatne medalje u pojedinačnoj osvojila i bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji u borbama za djevojčice 12/13 godina  a ekipu su sačinjavale Marija Mijić, Jana Ivković, Andrea Predić i Kalina Perić. Na ovom turniru takmičari KK „UNSU“ osvojili su čak 36 medalja (16 zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih).



Lista Janinih nastupa i medalja ovim tekstom nije iscrpljena a ona govori da zlatne medalje Jane Ivković na zvaničnim prvenstvima ove godine nisu nikakva slučajnost. Njen talenat i posvećenost treninzima govore nam da uprava sada, pred našim očima, stasava još jedna zvijezda karate sporta u Bijeljini.