SRBIJA DOBILA RIVALE U DEJVIS KUPU :: Semberija INFO ::

 

SRBIJA DOBILA RIVALE U DEJVIS KUPU


Foto: Tanjug/AP
U Londonu je održan žrijeb Dejvis kup finala Svjetske grupe 2020. Finalni turnir je na programu od 23. do 29. novembra u Madridu gdje će se za „salataru“ boriti 18 ekipa.
 
Dejvis kup selekcija Srbije prije žreba nominovana je za šestog nosioca i smeštena je u Grupu F u okviru koje će se voljom žrijeba boriti sa reprezentacijama Njemačke i Austrije.

– Koliko se ja sećam nikada nismo igrali protiv Njemačke i Austrije i ovo će biti prvi put. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će reprezentacije učestvovati, i kako kod nas veliku razliku pravi to da li igra Novak tako će i za Nemačku praviti veliku razliku da li igra Saša Zverev, odnosno da li će kod Austrijanaca igrati Dominik Tim. Još je daleko do Dejvis kup turnira u Madridu, mislim da nismo izvukli lake protivnike, ali na ovakvom takmičenju nema lakih. Sigurno će najvažnije biti u kakvom sastavu mi budemo učestvovali, da li će svi igrači biti na raspolaganju i u kakvoj formi će biti. Ako budemo kompletni mislim da smo u dobroj poziciji da se plasiramo dalje, rekao je selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić.

(srpskainfo.com)