UEFA: EVROKUPOVI U JULU I AVGUSTU, BARAŽI U SEPTEMBRU :: Semberija INFO ::

 

UEFA: EVROKUPOVI U JULU I AVGUSTU, BARAŽI U SEPTEMBRU


Evropska fudbalska unija u dogovoru sa predstavnicima 55 nacionalnih saveza, odlučila je da završnicu evropskih kupova, Lige šampiona i Lige Evrope, pomjeri za jul i avgust.

Shvatili su i u UEFA da se pandemija neće tako brzo završiti, pa da se termini ne bi stalno pomjerali, odlučeno je da se fiksiraju za mjesece kada se očekuje da će virus, koji je gotovo paralisao Evropu, biti uništen, ili makar stavljen pod kontrolu.

Ovu odluku objavio je njemački kanal ZDF, a čeka se zvanična potvrda UEFA. Pomjeranje završnice evrokupova za dva ljetnja mjeseca, izazvaće, vjerovatno, odlaganje i nove sezone, jer se u julu i avgustu uveliko igraju kvalifikacione utakmice evropskih kupova.

Pomjeranje finiša ova dva međunarodna takmičenja ujedno znači da su u UEFA ubijeđeni da će biti uslova za igru i samim tim ostaje na snazi preporuka nacionalnim ligama da se odigraju do kraja kada se pandemija završi, da se šampioni ne dobijaju za zelenim stolom.

Takođe, UEFA je odlučila da suspenduje do daljeg utakmice baraža Lige nacija, među kojima je i duel Norveška - Srbija. Trebalo je da se mečevi igraju početkom juna, ali su pomjereni za jesen.

Tako će najvrovatnije i selekcija BiH dočekati Sjevernu Irsku krajem godine, a u slučaju pobjede igraće ponovo kao domaćin protiv boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska.