FK Obarska - Nastaviti istim tempom :: Semberija INFO ::

 

FK Obarska - Nastaviti istim tempom


ФК Обарска из Велике Обарске
Velika Obarska:  U naprednom semberskom selu, Velika Obarska djeluju i rade dva fudbalska kluba. Stariji klub Mladost je bio i član Premijer lige. Nakon pada, jedno vrijeme rad kluba je bio "zamrznut" da bi se onda krenulo od druge Opštinske lige, a ove sezone je izboren ulazak u Područnu ligu RS, grupa Semberija.

Kad je Mladost bila član Prve i Premijer lige grupa veterana je osnovala drugi klub koji je dobio ime sela.
Prođen je put od druge Opštinske lige pa do četvrte Područne lige, grupa Semberija. Pored veterana, klub je okupljao i neke mlađe igrače koji nisu imali mjesta u Mladosti. Ova ekipa je postala vrlo popularna kako u ovom mjestu tako i u cijeloj Semberji.

Takmičarski rezultati su uvijek bili u drugom planu, ali veliko drugarstvo, entuzijazam, a prije svega karakter su krasile i krase i danas FK Obarsku.

"Poteklu sezonu smo završili na 2. mjjestu iza Sloge 2, a da je sezona nastavljena, možda bismo bili i prvi ali i ovo nije neuspjeh. Svim saigračima zahvalnost kao i upravi i stručnom štabu i navijačima. Istim tempom želimo nastaviti i u novoj sezoni," kaže kapiten i najbolji strijelac Borko Stajić.                                         

​Za Semberija info - Mijodrag Jakovljević