Italijani od brzog šoka do trijumfa :: Semberija INFO ::

 

Italijani od brzog šoka do trijumfa


Foto: Tanjug/AP
- Italija je uspjela da se oporavi od rezultatskog šoka na startu meča na Evropskom prvenstvu protiv Albanije i da na kraju ipak ostvarila veoma važnu pobjedu 2:1.

Albanci su na startu meča šokirali svog rivala. Pogrešno izveden aut skupo je koštao Italijane, jer je Nedim Bajrami pogodio mrežu već u 23 sekundi. Tako je postao najbrži strijelac u istoriji Evropskih prvenstva jer je ranije Rus Dimitrij Kiričenko bio strijelac nakon minute i sedam sekundi 2004. godine.

Ipak, rano primljeni gol nije poremetio Italijane koji su veoma brzo, praktično u narednih 15 minuta došli do preokreta. Prvo je u 11. minutu nakon ubacivanja najviši u skoku bio Alesandro Bastoni koji je pogodio mrežu i donio izjednačenje.

Već četiri minuta kasnije “azuri” su došli do preokreta. Nikola Barela je uspio da odlično reaguje na odbijenu loptu i pošalje je u mrežu.

Nakon toga su imali Italijanu još jednu veliku šansu da riješe pitanje pobjednika ali su u 30.minutu pogodili stativu i nisu uspjeli da dođu do gola.

U drugom dijelu Italijani su u potpuno umrtvili igru ne dozvoljavajući rivalu sve do finiša da opasnije zaprijete. Tek u finišu Albanija je krenula nešto hrabrije pa je imala priliku preko Manaja. Ipak nisu to realizovali pa se rezultat nije mijenjao.

Ranije je u ovoj grupi Španija savladala Hrvatsku 3:0.


(Glas Srpske)