FK Podrinje osvojilo tri boda :: Semberija INFO ::

 

FK Podrinje osvojilo tri boda


U 9. kolu Prve lige RS juče su se u Janji susreli timovi FK Podrinje i FK Kozare iz Gradiške. Domaći klub je u meč ušao kao posljednjeplasirani na tabeli dok je FK Kozara ekipa iz sredine tabele. 

Cijelo prvo poluvrijeme je proteklo u blagoj inicijativi domaćih fudbalera, ali bez izglednih prilika za pogodak. Izuzetak je prilika iz 30. minuta kada se, na sjajan ubačaj mladog Savića sa desne strane, u petercu gostiju ne snalazi A. Arnautović.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u intenzivnijem ritmu obje ekipe što je rezultiralo dobrim prilikama. Gosti iz Gradiške su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili, ali je zadnja linija fudbalera iz Janje: Nasufović, Klasanović, Mulamustafić i Ristanović, imala svoj dan - besprijekorno usklađeni pravovremeno su otklanjali sve napade gostiju. Zahvaljujući ovakvoj odbrani, povratnik u redove plavih, golman B. Bodiroga nije imao mnogo prilika da demonstrira svoj kvalitet. Sredinom drugog poluvremena FK Podrinje pravi nekoliko izglednih prilika, prvo preko Jasmina Arnautovića, zatim D. Došle da bi u 70. minuti mladi Mladen Dujković bio precizan za velika tri boda.

Ovo je prva prvenstvena pobjeda prvoligaša iz Janje. I dalje je na posljednjem mjestu tabele Prve lige RS, sa osvojenih 5 bodova, koliko ima i pretposljednja FK Sutjeska iz Foče.

I pored svih, u prvom redu finansijskih problema sa kojima se u ovoj sezoni susreću uprava i igrači FK Podrinje, ovaj klub pokazuje da je jedna velika porodica koja će ispričati još mnogo lijepih fudbalskih priča.

​Semberija info - I.Gutić