IMA LI ISTINE U TOME DA LUKA JOVIĆ ODLAZI IZ REAL MADRIDA? :: Semberija INFO ::

 

IMA LI ISTINE U TOME DA LUKA JOVIĆ ODLAZI IZ REAL MADRIDA?


Pripreme za novu sezonu nisu bile lake nikome u Real Madridu, pa ni Luki Joviću, koji još nije postigao gol u dresu Madriđana.
 
Dijelom je to zbog toga što je nekoliko sedmica proveo povrijeđen, ali su mediji naširoko pisali, bez izjave samog Francuza, da Zidan nije impresioniran napadačem iz Semberije, te da bi mogao biti poslat na pozajmicu u predstojećoj sezoni.

Španski mediji, prije svega ugledna “Marka”, navode da mediji u Srbiji naveliko pišu o mogućnosti da Real ustupi Jovićeve usluge nekom drugom klubu. Propuštaju tu da spomenu da se mediji iz Srbije zapravo pozivaju na nepouzdani španski medij “Balon”.

Uprkos ovim napisima, šanse da se tako nešto zaista i desi su ravne nuli, i to iz nekoliko razloga.

Prvi i osnovni je što na takav “dil” Jović sigurno ne bi pristao, jer je on u Madrid došao kao jedan od najboljih strijelaca Evrope, spreman da se bori za svoje mjesto u špicu madridskog napada, siguran u sebe da može da trese mreže u španskom prvenstvu.

S druge strane, takav posao ne bi odgovarao ni Realu, koji, osim Karima Benzeme, koji je u 32. godini života, i nema drugog pravog napadača, klasičnu “devetku”. Bejl, Azar, Vinicius, Vaskez, pa o mladi Rodrigo, više su krilni napadači nego centralni, i nisu prava zamjena za Jovića.

Ne treba zaboraviti da sezona počinje za samo nekoliko dana, u subotu, kada Real gostuje Selti, i nema vremena za neki veliki transfer u samom špicu napada.

Iako je sigurno da su mediji priču o Jovićevoj pozajmici pustili zbog prikupljanja klikova a ne zbog svoje sigurnosti u njenu istinitost, navedimo i jedan, za Real tragičan scenario, u kojem bi Lukin odlazak imao “nekog smisla” (mada bi to bio “pucanj u sopstvenu nogu”, i igrački i finansijski).

Ukoliko je Florentino Perez zaista toliko lud koliko nekad izgleda, te odluči da u kraljevski klub dovede Nejmara iz PSG-a, te mu još da i mjesto centralnog napadača (a Brazilac je u Francuskoj pokazao da se i tu sjajno snalazi), onda bi Jović postao tek treći izbor u vrhu napada, i ne bi ove sezone dobio neophodnu minutažu.

Međutim, u tom scenariju, možda bi i za Jovića bilo bolje da ovu sezonu ne provede izvan Santijago Bernabeua, na koji će se sigurno vratiti kao spasilac, možda i prije njenog kraja.

(noviglas.info)