Stevica Jevtić - Nabijen snagom i voljom za pobjedu :: Semberija INFO ::

 

Stevica Jevtić - Nabijen snagom i voljom za pobjedu


Profesor fizičkog vaspitanja iz Crnjelova, igrao u ,,Proleteru’’ više sezona, upisao se u istoriju kluba, a i danas je prijatelj i poštovalac FK ,,Proleter“ Dvorovi.

Nakon jedne odigrane prijateljske utakmice u Crnjelovu sedamdesetih godina, nametnuo se svojom igrom mladi Stevica Jevtić, koji je potom ekspresno prešao u Dvorove i postao igrač ,,Proletera’’. Omaleni srednji igrač, nabijen snagom koji je mogao  trčati cijelu utakmicu, a ne tako rijetko je bio i u protivničkim šesnaestercima i postizao pogotke.

U istoriju je ušao na utakmici Medjuopštinske lige Brčko, koja se igrala u Janji, 15.05.1972. godine između ,,Proletera’’ i ,,Podrinja’’ i koja je odlučivala o plasmanu u 3. Ligu SFRJ.



O toj utakmici su već pričane mnog priče, ali sada ćemo reći da je Stevica Jevtić, polovinom drugog poluvremena, na asistenciju Andrije Ostojića, postigao istorijski pogodak za pobjedu od 1:0 koja će, kasnije se ispostavilo, biti dovoljna za osvajanje prvog mjesta i plasmana u 3. ligu SFRJ tadašnju Sjeveroistočnu zonsku ligu SFRJ grupa „Sjever“. Poslije toga Stevica je nastavio sa dobrim igrama i u većem rangu, a po okončanju fudbalske karijere bio je jedno vrijeme i trener mladjih kategorija, a bavio se i skautizmom. Pošto je bio profesor fizičkog vaspitanja u gimnaziji u Bijeljini, pratio je mlade igrače i preporučivao im da dodju da igraju u Dvorovima, uz davanje korisnih savjeta.

Kasniji život ga je odveo u Švajcarsku, a sada provodi penzionerske dane u Bijeljini i vrlo rado se druži sa veteranima ,,Proletera’’, uz evociranje lijepih uspomena.

Ovo je iz arhiva FK ,,Proleter’’ zabilježio Vladan Simeunović.