Murinjo odbio da preuzme reprezentaciju Brazila :: Semberija INFO ::

 

Murinjo odbio da preuzme reprezentaciju Brazila


Trener Rome Portugalac Žoze Murinjo odbio je ponudu da preuzme fudbalsku reprezentaciju Brazila, prenosi "Korijere delo Sport".

Fudbalska reprezentacija Brazila je trenutno bez selektora, pošto je Tite podnio ostavku poslije eliminacije od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Brazila (CBF) kontaktiralo je trenera Rome, pošto su smatrali da je portugalski stručnjak idealan kandidat da zamijeni Titea.

"Korijere delo Sport" navodi da je Murinjo odbio ponudu da preuzme selekciju Brazila,  jer želi da se koncentriše na obaveze u Romi. Nekadašnji brazilski fudbaler Ronaldo razgovarao je prethodnih dana sa Murinjom i ubjeđivao ga da preuzme selekciju "karioka". Međutim, Portugalac je u razgovoru sa Ronaldom i predstavnicima CBF-a ponovio stav da želi da se posveti klupskoj karijeri i da u ovom trenutku nije spreman da bude selektor nijednog nacionalnog tima.

Murinjo (59) je preuzeo Romu 2021. godine, a sa ovim klubom je prošle godine osvojio Ligu konferencija. On je ranije vodio Totenhem, Mančester junajted, Čelsi, Real, Inter, Porto i Leiriju.

(Tanjug)