Nastavlja se fudbalska Liga šampiona, derbi u Milanu :: Semberija INFO ::

 

Nastavlja se fudbalska Liga šampiona, derbi u Milanu


Nakon više od tri mjeseca pauze, utakmicama osmine finala, večeras kreće nokaut faza fudbalske Lige šampiona.

Na San Siru snage će odmjeriti Milan i Totenham, dok će se u Parizu sastati Paris Sen Žermen i Bajern Minhen.
Svakako najzanimljiviji susret ove sedmice biće duel PSŽ-a i Bajerna na Parku prinčeva. Oba tima trese mini kriza.

PSŽ je na startu ove godine u sedam ligaških utakmica doživio tri poraza, remi i tri pobjede, te ispao u osmini finala Kupa od Marseja.

Parižani se i dalje mogu pohvaliti prednošću od pet bodova na vrhu tabele Lige 1, ali poraz u dvije utakmice u nizu daleko je od idealnog načina pripreme za evropski susret s Bajernom.

Pored svega Kristofa Galtiera muče i kadrovski problemi, Lionel Messi je propustio poraz od Monaka zbog problema s tetivom, dok je Kilian Mbape propustio posljednje tri utakmice zbog povrede butine.

Bajern takođe prolazi kroz mini-krizu. Sa zimske pauze se vratio s tri vezana remija, ali uslijedile su i dvije pobjede.

Mir u taboru bavarskog šampiona remeti i igrač koji ove sezone više neće igrati, golman Manuel Nojer, koji je na skijanju slomio nogu.

- Naravno, to je velika utakmica, zaista važna utakmica za klub i za nas kao tim. Potrebna nam je zaista dobra igra u utorak uveče, ali to je zanimljiva utakmica. Dva velika tima jedan protiv drugog. Sa dosta kvaliteta. Dobro ćemo se pripremiti za ovu utakmicu, a onda ćemo vidjeti šta će biti - rekao je Jan Somer, golman Bajerna.

U sjennci pariškog duela, na San Siru će snage odmjeriti Milan i Tottenham.

Milan je proteklog vikenda minimalnom pobjedom protiv Torina, prekinuo niz od sedam susreta bez slavlja, pri čemu su ispali iz nacionalnog Kupa.

Zanimljivo je da je pred Milanom, koji je sedam puta bi evropski šampion, prvi susret u nokaut fazi Lige šampiona nakon poraza od Atletiko Madrida u osmini finala 2014. godine.

- Ovdje smo zbog svih dobrih stvari koje smo uradili u protekle tri godine, tako da je biti u posljednjem od 16 kola zaista dobar osjećaj, prošlo je mnogo vremena za Milan. Ali želimo da idemo dublje, tako da moramo pobijediti u ovoj rundi - naveo je Stefano Pioli, trener Milana.

Na drugoj strani Totenhem dočekuje gostovanje u Italiji nakon neugodnog poraza 4:1 od Lester Sitija.
Utakmice u Milanu i Parizu na programu su od 21 čas.

Sutra Klub Briž dočekuje Benfiku, a Čelzi gostuje kod Borusije Dortmund.

(RTRS)