Džajić i zvanično kandidat za predsjednika FSS :: Semberija INFO ::

 

Džajić i zvanično kandidat za predsjednika FSS


Izvršni odbor Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije predložio je Dragana Džajića za predsjednika FSS.

Predsjednik i generalni sekretar zapadnog regiona Nebojša Živanović i Darko Bradonjić su potpisali jednoglasnu odluku o kandidovanju Džajića.

"Jednoglasnom odlukom, na veliko zadovoljstvo svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, na sednici održanoj 20.02.2023. godine u Aranđelovcu, kandidovan je Dragan Džajić najveće fudbalsko ime u našoj zemlji za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, za mandatni period 2022-20226, na sednici Skupštine FSS koja će biti održana 14.03.2023. godine sa početkom u 14:00 časova u Sportskom centru FSS u Staroj pazovi", navodi se u saopštenju regiona Zapadne Srbije.

Takođe, Džajića je podržao i Fudbalski savez Kosova i Metohije. Zvaničan dopis u Fudbalski savez Srbije trebalo bi da stigne sutra.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim.

Prvi nastup zvanično je zabilježio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao još jednu sezonu u crveno-belom dresu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.


B92