MILORAD MILE POPOVIĆ POP: Posjećao na Jokanovića i Kataneca :: Semberija INFO ::

 

MILORAD MILE POPOVIĆ POP: Posjećao na Jokanovića i Kataneca


Milorad Popović Pop iz Balatuna ostavio je značajan trag u istoriji ,,Proletera’’, kao dobar igrač, a prije svega snažna i poštena ličnost koja je ostavljala potrebu dubokog poštovanja.

Pop je ponikao u FK ,,Glumac“ iz Balatuna i odmah je primijećeno da odskače od ostalih vršnjaka svojim načinom igre i tehnikom. Nakon kraćeg vremena pozvali su ga iz  FK ,,Radnik“ iz Bijeljine da se oproba u većoj sredini, što je on i učinio. Međutim, nije uspio da se nametne tadašnjim trenerima, pa je došao u ,,Proleter’’  koji se tada takmičio u Regionalnoj ligi BiH ,,Sjever’’. Bile su to osamdesete godine dvadesetog vijeka, a Pop je svojom igrom zadnjeg veznog igrača posjećao na Jokanovića ili Kataneca i bio nepremostiva prepreka za protivničke napadače. Ostao je upamćena i draga ličnost u sjećanjima navijača ,,Proletera’’, a posebno suigrača, trenera i članova uprave u tadašnjem vremenu. Za ,,Proleter’’ je odigrao nekoliko stotina utakmica, od kojih su neke bile vrlo važne i značajne.

Milorad Popović je i danas rado viđen gost u Dvorovima i na druženjima veterana fudbalskog kluba FK ,,Proleter“ iz Dvorova i jedinstvena je spona u prijateljstvu Proletera i Balatuna.

Za ispisivanje istorije FK ,,Proleter“ iz Dvorova, Milorad Popović Pop je od 1999. godine nosilac Bronzane plakete FK ,,Preleter’’ iz Dvorova, zabilježio je iz arhiva ovog kluba Vladan Simeunović.

IZ ARHIVA FK “PROLETER“ DVOROVI / PIŠE VLADAN SIMEUNOVIĆ