U Radniku prezadovoljni pobjedom: Poslije pauze biće još bolje :: Semberija INFO ::

 

U Radniku prezadovoljni pobjedom: Poslije pauze biće još bolje


Bijeljina - Pozitivna atmosfera vratila se u redove Radnika poslije prve ovosezonske pobjede u gostima i svi ističu da je bilo samo pitanje vremena kada će se ovo desiti.

Poslije nesrećne eliminacije iz Evrope i nešto lošijeg starta, Bijeljinci su konačno dobre igre počeli da naplaćuju i rezultatski, te su poslije pobjede na svom terenu u prošlom kolu sada ta tri boda ovjerili novom “trojkom”, u Mostaru, gdje su savladali Velež sa 1:0.

Strijelac odlučujućeg gola bio je Dejan Maksimović, koji je mrežu rivala zatresao u 68. minutu, što mu je bio četvrti pogodak ove sezone.

- Najmanje je bitno ko je postigao gol, najvažnije je da smo stigli do tri nova boda sa kojima smo uhvatili priključak sa ekipama iz gornjeg dijela tabele. Imamo dobru ekipu i bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo uhvatiti zalet i krenuti sa dobrim rezultatima. Poslije dvije vezane pobjede mnogo je lakše i vjerujem da ćemo u nastavku sezone nastaviti sa dobrim igrama - naglasio je Maksimović, koji se poslije dvije i po godine, koje je proveo u Mladosti iz Doboja kod Kaknja, hrvatskom prvoligašu Istri i Zemunu vratio u januaru u redove Bijeljinaca.

Iako je vezni igrač ove sezone se baš “raspucao” i zajedno sa Veliborom Đurićem vodeći je strijelac Radnika.

- Ovi golovi sa početka prvenstva su nagrada za naporan rad tokom priprema i vjerujem da će ih biti još. Ova reprezentativna pauza će nam dobro doći da se još bolje uigramo, jer je ekipa doživjela dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu - dodao je Maksimović, koji je karijeru počeo u Kozari.

Trener Radnika Mladen Žižović prezadovoljan je poslije pobjede u Mostaru.

- U dosadašnjem toku prvenstva ostali smo bez dosta planiranih bodova, ali se sa ovom pobjedom nad Veležom sve vratilo. Do srijede su igrači dobili slobodno, a onda ćemo već početi da razmišljamo o narednom duelu u kojem dočekujemo sigurno najbolju ekipu u Ligi, Zrinjski. Imaju najveći roster igrača, ali ih je kao i nas, Evropa koštala nešto lošijeg starta. Već su uhvatili zalet i jurišaju ka vrhu tabele, ali ćemo se u tom susretu i mi nešto pitati - istakao je Žižović.

U subotu će Bijeljinci odigrati kontrolni susret sa trenutno jednom od najboljih hrvatskih ekipa, Osijekom.

- Ovaj susret u Gradskom vrtu za nas će biti izuzetno jaka provjera i sigurno će nam dobro doći da još posložimo neke kockice. Vjerujem da će se u narednim danima oporaviti Srđan Bečelić i Mahir Karić, tako da ćemo u nastavak sezone ući kompletni - dodao je Žižović.


Velež    0 (0)
Radnik   1 (0)

Strijelac: Maksimović u 68. minutu.
Stadion: “Rođeni” u Mostaru.
Gledalaca: 2.500.
Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg) 6,5.
Žuti kartoni: Urdinov (Velež), Vasić, Radović (Radnik).
Igrač utakmice: Dejan Maksimović (Radnik) 7.

Velež: Bobić 6,5, Dario 6, Zvonić 6, Manev 6,5, Urdinov 6, Zeljković 6, Čivić 6,5, Ćosić 5,5 (od 70. minuta Osmić -), Kalezić 5,5 (od 46. minuta Behram 6), Brandao 6, Fajić 5,5 (od 46. minuta Samardžić 5,5). Trener: Feđa Dudić.
Radnik: Bilobrk 7, Radović 6,5, Simonović 7, Mekić 6,5 (od 82. minuta Motika -), Vasić 6,5, Bradonjić 6,5 (od 59. minuta Hasanović 6), Popara 6,5, Peco 7, Maksimović 7 (od 86. minuta Sušić -), Đurić 7, Šubert 6,5. Trener: Mladen Žižović.

Glas Srpske