IZ ARHIVA FK “PROLETER“ DVOROVI: PREDRAG SOFRENIĆ MRKI :: Semberija INFO ::

 

IZ ARHIVA FK “PROLETER“ DVOROVI: PREDRAG SOFRENIĆ MRKI


Predrag Sofrenić Mrki, pripada plejadi dobrih fudbalera rođenih 1960. godine i pripada grupi koja je neprikosnoveno osvojila  pionirsko prvenstvo BiH 1975. godine.

Predrag je u fudbalu poznat po nadimku „Mrki“ koji je dobio zbog svoje crne puti i koji ponosno nosi do dana današnjih. Igrao je odbrambenog igrača, beka ili halfa, a bio je neprikosnoven i neizostavan u postavama tokom dugog niza godina sa raznim generacijama fudbalera.

Učesnik je osvajanja prvog mjesta u Zonskoj područnoj brčanskoj ligi 1984. godine i plasmana Proletera u tadašnju Regionalnu ligu grupa „Sjever“. I nije bio samo učesnik.

Pamtimo odigravanje, odložene utakmice tog prvenstva sa FK “Mladost“ iz Čelića u Dvorovima. Čelićani se bore za opstanak sa našim komšijama Međašanima. Proleteru je potrebna pobjeda za prvo mjesto. Stadion krcat gledaocima sa svih strana Semberije, naravno najviše Međašana. Utakmica pošla po zlu za Proleter koji, iako je dosta bolja ekipa, ne može postići pogodak ni iz „zicera“. Devedeseti minut utakmice, a sudija dosuđuje kazneni udarac za nas. Tajac. Niko od iskusnih igrača ne smije da preuzme odgovornost da izvede udarac i Mrki samouvjereno uzima loptu i postavlja je na bijelu tačku. Kratak zalet i golman je prevaren 1:0. Nastaje neopisiva radost što nas Dvorovljana tako i Međašana. Slavi se Mrki.

Sav svoj fudbalski vijek je proveo u Dvorovima i za Proleter je odigrao više od 350 utakmica i postigao nekoliko golova od kojih su neki vrlo značajni kao i gore opisani. Upisao se u istoriju FK “Proleter“ Dvorovi.

ZA OSTVARENE ZASLUGE U PISANjU ISTORIJE FK “PROLETER“ DVOROVI, PREDRAG MRKI SOFRENIĆ JE OD 1999. GODINE NOSILAC BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI.


IZ ARHIVA FK “PROLETER“ DVOROVI PIŠE VLADAN SIMEUNOVIĆ