Kraj jedne ere: Serhio Buskets se oprostio od Barselone :: Semberija INFO ::

 

Kraj jedne ere: Serhio Buskets se oprostio od Barselone


Serhio Buskets, jedna od najvećih ikona Barselone u istoriji i dugogodišnji kapiten kluba, donio je odluku da napusti klub na kraju sezone.
 
"Blaugrana " je putem emotivnog videa na društvenim mrežama potvrdila rastanak s ovom legendom, koja je tokom svoje profesionalne karijere nosila samo dva dresa - Barselone i španske reprezentacije.
 
 
Buskets je postigao izvanredne uspjehe u oba dresa. Sa španskom reprezentacijom osvojio je naslov svjetskog prvaka (2010) i evropskog prvaka (2012), dok je s Kataloncima osvojio ukupno 31 trofej.
 
 
Među tim uspjesima ističu se osam naslova prvaka La Lige i tri naslova u Ligi šampiona. Buskets je debitovao za najveći katalonski klub u septembru 2008. godine, a pridružio se klubu tri godine ranije kao 17-godišnjak.
 
Serhio će biti upisan u istoriju Barselone kao igrač s najviše odigranih "El Klasika", njih ukupno 48. Tokom tih utakmica, ostvario je 23 pobjede.
 
U svojoj bogatoj karijeri za klub, Buskets je postigao 18 golova i asistirao 40 puta u 718 utakmica. S tim brojkama, zauzima treće mjesto na vječnoj listi igrača s najviše nastupa za Barsu. Samo Lionel Mesi (778) i Ćavi (767) su odigrali više utakmica za ovaj klub.

(Nezavisne)