FK „RADNIK“: MLAĐE SELEKCIJE VRAĆAMO NA „DNEVNI RED“ :: Semberija INFO ::

 

FK „RADNIK“: MLAĐE SELEKCIJE VRAĆAMO NA „DNEVNI RED“


U prostorijama Fudbalskog kluba „Radnik“ danas je potpisan ugovor o saradnji najvećeg semberskog fudbalskog kluba sa „Coerver Coaching“ (Kerver Koučing), svjetski priznatom kompanijom čiji sportski stručnjaci su poznati po razvijanju savremenih metoda i tehnika u fudbalskoj pedagogiji. Ugovorom je regulisana saradnja dvije strane na polju razvoja omladinske škole fudbala u FK „Radnik“. „Coerver Coaching“ funkcioniše na globalnom nivou i primjenjuje svjetski priznat metod rada sa mladim fudbalerima i njihovim trenerima.



- Fudbalski klub „Radnik“ dugoročno je posvećen razvoju i unapređenju procesa u našoj školi fudbala. Kao dugoročni cilj sebi smo postavili da na tom polju ostvarimo najveće moguće rezultate jer smo svi mi koji trenutno sjedimo u upravi kluba ali i cjelokupna sportska javnost u Bijeljini, svjesni koliko je ovaj segment zanemarivan u ranijem periodu. Nakon što smo uradili prilično mnogo na polju sportske infrastrukture kluba, danas počinjemo i sa primjenom najsavremenijih metoda u podizanju mladih fudbalera u našem gradu“, rekao je Goran Janjić, direkor FK „Radnik“.

Sljedeće godine će se napuniti 40 godina od osnivanja kompanije „Coerver Coaching“. Trenutno je prisutna u 50 zemalja svijeta. U Srbiji djeluju već devet godina, a imaju licencu za djelovanje na području Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Bugarske. Primarni cilj ove kompanije ogleda se u edukaciji trenera koji rade sa mlađim kategorijama ali i neposrednom radu sa mladim talentima. U Srbiji i regionu do sada su radili sa omladinskim školama Crvene Zvezde, OFK Beograd, Vojvodine, Vardara, Dinama iz Zagreba...



- Imamo dugu tradiciju razvoja jedne specifične metodologije rada sa mladim fudbalerima. Ona je razvijana, usavršavana i nadograđivana onako brzo kako se razvijao i moderni fudbal. Naši metodi se primjenjuju u najboljim nacionalnim fudbalskim federacijama i najboljim svjetskim klubovima. Postavili smo standard modernog fudbala, odnosno moderne obuke igrača i edukacije trenera. Drago mi je da su nam ljudi iz FK „Radnik“ poklonili svoje povjerenje i da je i u Bijeljini sazrela svijest o važnosti kvalitetnog rada sa mladim i talentovanim fudbalerima“, izjavio je Renato Pirša, direktor kompanije „Coerver Coaching“.

Gosti iz Beograda danas su upriličili edukaciju za sve trenere omladinskih selekcija FK „Radnik“. Edukacija je obuhvatila teorijski i praktični dio a imala je za cilj da se treneri upoznaju sa osnovnim principima „Coerver Coaching“ metoda.



- Smatram da u zlatnom periodu razvoja dječaka ništa ne treba prepuštati slučaju tako da smo danas ozvaničili saradnju sa stručnjacima koji su među najboljima kada je u pitanju rad sa mlađim fudbalskim kategorijama. Ovo je još jedan u nizu koraka koje preduzimamo na putu stabilizacije i razvoja naše omladinske škole. Putem „Coerver Coaching“ metoda želimo uticati na tehničku obučenost naših fudbalera, njihove brzine, donošenja ispravnih i pravovremenih odluka,  kao i na formiranje kvalitetnije koordinacije pokreta i razvoja samopouzdanja“, rekao je Igor Milošević, koordinator omladinskih selekcija FK „Radnik“.


Semberija info