Zvezda osvojila i Kup Srbije: Crveno-beli preokretom došli do istorijske duple krune protiv Čuke na Marakani :: Semberija INFO ::

 

Zvezda osvojila i Kup Srbije: Crveno-beli preokretom došli do istorijske duple krune protiv Čuke na Marakani


Najzaslužniji je bio dvostruki strelac Aleksandar Pešić

Crvena zvezda je uspela u svojoj misiji koja je postavljena pred početak sezone, a to je osvajanej duple krune! Za to im je bio potreban Kup, koji su osvojili pobedivši Čukarički na Marakani pred svojim navijačima sa 2:1, i to nakon što su na poluvremenu imali zaostatak!

Ovo je za Zvezdu istorijska treća uzastopna dupla kruna. Međutim, reklo bi se da ovaj meč nije ispunio očekivanja koja je nametnuo Kup Srbije, kako s odzivom navijača, tako i s fudbalom koji je viđen na Marakani ove večeri. Čukarički je imao igru, ali nije izdržao. S druge strane, Zvezda je imala još jednu svoju "prepoznatljivu" utakmicu u kojoj dođe do gola kada se misli da se to neće desiti.

Kada se svedu utisci, ovo je još jedna utakmica u kojoj je sve moglo biti drugačije, kad bi protivnici Zvezde imali dovoljan kvalitet da ispariraju svih 90 minuta. Čukarički, pogotovo desetkovan, nije uspeo da izdrži u naporima, bez nekoliko standardnih prvotimaca i igrača koji su bili važan šraf tokom većeg dela sezone.



Međutim, Brđani su čak i utakvom izdanju došli na Marakanu da se nadigravaju, iako su igrali pred skoro praznim stadionom, pošto navijači nisu baš opravdali očekivanja koja nameće finale ovakvog takmičenja kao što je Kup Srbije. Tim s Banovog brda je strahovao na samom startu meča, pretila je Zvezda u prvih 15 minuta, kada je igrala "viktorije", ali, od tada se sve poremetilo.

Čukarički je već u 20. minutu zapretio preko Adžića i Badamosija, stativa je sprečila napadača iz Gambije da se upiše u strelce, ali je već posle kornera viđen i prvi gol. Marko Dočić je još jednom pokazao zašto ga opisuje činjenica da ima vrhunski prekid. Izveo je korner i matirao je Milana Borjana. Direktno iz kornera!

Praznom Marakanom je tada potpuno tišina zavladala. Čukarički je tada tek počeo da nadirava Zvezdu, imali su prilike da dođu i do veće prednosti.

Nisu uspeli Brđani, a u drugih 45 minuta su doživeli pravi potop. Tada je Zvezda iskoristila sve svoje prednosti koje ima u odnosu na nešto manje kvalitetnog rivala i krenula je da ih "davi". Napadala je, pritiskala, lopte su lelujale pored gola Belića, sve dok jedna nije završila u mreži.

Igrao se 61. minut, Kings Kangva je poslao odličnu loptu, Pešić je uspeo da nadvisi sve u skoku i postigao je gol za 1:1. Ali, tada je Pešić napravio glupost i sukobio se sa Aleksandrom Dragovićem.



Usledilo je zatišje, a posle 15 minuta je postavljen i konačan rezultat. Pešić je utekao odbrani, dobio je odličnu loptu i slabijom, levom, nogom je poslao u mrežu.

Zapretio je još jednom Čukarički, Marko Docić je centrirao, niko loptu nije ni dodirnuo, a ona je završila "samo" na stativi gola Milana Borjana.

Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (0:1)