Crveno -beli"razbili" Fenerbahče i osvojili turnir u Rusiji :: Semberija INFO ::

 

Crveno -beli"razbili" Fenerbahče i osvojili turnir u Rusiji


Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Fenerbahčea sa 3:1 i tako su osvojili trofej na Parimač turniru u Rusiji.

Oni su sa devet bodova bili ispred Zenita, Nefčija i Fenerbahčea.

Strelci golova za Crvenu zvezdu su bili Olajinka u prvom minutu, Ivanić u 39. i Lučić u 82. minutu, jedini gol za Fenerbahče je postigao Žoao Pedro u 79. minutu meča.

Samo što je krenula utakmica, tako je Crvena zvezda stigla do prednosti. Sjajno je povukao loptu Žan Filip Kraso koji je vukao od sredine terena, stigao je do kaznenog prostora i sjajno loptu odložio ka Olajinkji, a doskorašnji fudbaler Slavije je šutirao iz prve i savladao golmana Fenerbahčea, posle samo 21. sekunde meča.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu i posle gola imala je šanse preko Kangve i Krasoa. Primetan je bio visoki presing na kome insistira Barak Bahar od kada je postao trener Crvene zvezde, nisu se na to dobro prilagodili gosti iz Turske i tokom celog prvog poluvremena smo videli samo jedan šut u okvir gola Zorana Popovića koji je bio na samom kraju prvog poluvremena. Tada je u velikoj šansi bio Miši Batšuaji koji je bio sam ispred gola posle dobrog pasa Samuela, ali je Popović sjajno intervenisao i sprečio da Fenerbahče dođe do gola.

Pre toga je Zvezda stigla do novog gola, Jukšek je izgubio loptu na sredini terena, a Zvezda je demonstrirala svoj ubitačan kontranapad. Sada je stigao upotrebljiv centaršut sa desne strane, na drugoj stativi se nalazio Olajinka koji je gađao suportan ugao, a ispred gol linije je loptu u mrežu "ćušnuo" Mirko Ivanić koji je tako postigao treći gol na ovom tuniru.

U drugom delu igre se Zvezda malo povukla i prepustila sredinu terena Fenerbahčeu, koji jeste krenuo agresivnije, ali bez neke velike šanse po gol Zorana Popovića. Beležimo pokušaje Kenta i Džeka, ali ti udarci nisu bili opasni po gol Crvene zvezde.

Ipak su fudbaleri Fenerbahčea stigli go gola u 79. minutu, kada je posle centaršuta Ostervalda, gol postigao Žoao Pedro. Posle tog pogotka je momentum igre bio na strani ekipe iz Istanbula, ali je to ubrzo ugasio Vladimir Lučić koji je na pas Lazara Nikolića, rutinski savladao golmana Fenerbahčea i tako vratio dva gola razlike na stranu Crvene zvezde.

Vredno pomena je bila i velika nervoza od strane fudbaleta Fenerbahčea, najviše se tu isticao trener, koji je pred kraj meča bio i isključen. Sudija Kukulijak je na ovom meču pokazao čak 11 žutih kartona.

Zvezda je tako stigla do trofeja na ovom turniru, gde je savladala Zenit, Nefči i Fenerbahče.

(b92)