Zrinjski na korak od grupne faze, pregazio islandski Breidablik :: Semberija INFO ::

 

Zrinjski na korak od grupne faze, pregazio islandski Breidablik


Fudbaleri mostarskog Zrinjskog u prvoj su utakmici 3. pretkola Evropske lige s visokih 6:2 savladali islandski Breidablik i na taj način došli na korak od plasmana u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja.

Plasman u playoff Evropske lige značio bi da će Zrinjski čak i u slučaju eventualnog ispadanja od LASK-a u toj fazi igrati najmanje grupnu fazu Konferencijske lige.

Ukoliko ipak prođu austrijski tim, Mostarci će, jasno, igrati grupnu fazu Evropske lige.

Islanđanima je nakon samo 120 sekundi bilo jasno šta ih večeras čeka na stadionu u Mostaru, budući da ih je već tada načeo Kiš, prenosi Klix.

Hrvat je sjajno pogodio nakon pasa Ćužea tako što je preciznim udarcem sa distance loptu poslao u bliži ugao gola Einarssona.

Izabranici Krunoslava Rendulića se tu nisu zaustavili i nastavili su stvarati prilike, ne dozvoljavajući Islanđanima da pređu centar terena.

Ćuže se u 18. minuti dobro snašao i uputio opasan udarac ka golu Islanđana kojeg je golman odbranio, a isti igrač je tri minute kasnije pogodio i prečku.

Bilbija je potom šutirao glavom, lopta se odbija pravo na nogu Malekinušića koji je lako ubacuje u mrežu.

U razmaku od svega tri minute Plemići postižu dva gola. Prvo je Kiš još jednom pogodio nakon asistencije Bilbije koji se i sam nakon toga upisuje u strijelce.

U međuvremenu medvjeđu uslugu svom timu čini Einarsson koji u kratkom vremenskom roku dobija dva žuta, odnosno crveni karton.

Malekinušić je do kraja prvog dijela postigao svoj drugi, odnosno peti gol za svoj tim i postalo je jasno u kojem smjeru ide ova utakmica.

Tamo gdje su stali u prvom, domaći su nastavili u drugom dijelu. Početkom nastavka i Ivančić se upisuje u listu strijelaca nakon još jedne lijepe akcije domaćih.

Nakon šestog gola Mostarci su se svjesno ili ne malo opustili, što gosti sa Islanda koriste i postižu dva gola.
Prvo je Ludviksson u 64. minuti lobovao Marića, a deset minuta kasnije lijepo pogađa i Eyjolfsson.

Do kraja promjena nije bilo i postalo je jasno da se treba dogoditi čudo da Zrinjski ispusti ovu ogromnu prednost i ostane bez plasmana u play off Evropske lige. Revanš je na rasporedu za sedam dana na Islandu.
 
(Nezavisne)