Proslavljeni Bijeljinac preuzima reprezentaciju BiH :: Semberija INFO ::

 

Proslavljeni Bijeljinac preuzima reprezentaciju BiHKao što smo najavili prije nekoliko dana kec u rukavu predsjednika Nogometnog(Fudbalskog saveza BiH Vice Zeljkovića je Savo Milošević. Proslavljeni fudbaler, kasnije trener Partizana i Olimpije postaće novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On će naslijediti Mehu Kodro koji je smijenjen nakon samo dvije utakmice. Proslavljeni Bijeljinac bi u petak trebao dobiti podšku Izvršnog odbora N/FSBiH.

Savo Milošević je imao veoma bogatu igračku karijeru. Nastupao je za brojne klubove poput Partizana, Aston Vile, Saragosu, Parme...Za reprezentaciju SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, te Srbije je u 102 nastupa postigao 37 pogodaka.

Kao trener sa Partizanom ima osvojen Kup Srbije. Posljednji angažman imao je u Olimpiji 2020. godine. Milošević bi na klupi zmajeva trebao debitovati 13. oktobra protiv Lihtenštajna. BiH je izgubila skoro sve šanse da se kroz kvalifikacije domogne EP, ali će imati priliku da se kroz baraž Lige nacija po prvi put domogne Evropskog prvenstva.


Nezavisne