Izvučeni parovi osmine finala Lige šampiona :: Semberija INFO ::

 

Izvučeni parovi osmine finala Lige šampiona


Foto: MSC F
  Izvor: Glas Srpske

​U švajcarskom Nionu izvučeni su parovi osmine finala Lige Šampiona, a na prvu se može reći da se očekuju izuzetno neizvjesne utakmice.

Derbi ove runde takmičenje biće dvomeč španskih i italijanskih ekipa.

Na Đuzepe Meacu stiže Atletiko Madrid, a ništa manje uzbuđenja sigurno neće biti ni na jugu čizme, jer na stadion "Dijego Armando Maradona", kao gost Napoliju, dolazi aktuelni prvak Španije, Barselona.

Dosta "vatre" očekuje se i u Portu, jer će na stadionu "Dragao" istoimena ekipa odmjeriti snage sa trenutnim liderom engleske Premijer lige, Arsenalom.

Prvak Francuske, Paris Sen Žermen će na svom stadionu dočekati, i ove sezone sjajni Real Sosijedad, dok se neizvjestan dvomeč očekuje i između šampiona Nizozemske PSV Ajndhovena i njemačkog predstavnika Borusije Dortmund.

Apsolutni favoriti u dvomeču osmine finala Lige šampiona biće Bajern iz Minhena, koji je za rivala dobio rimski Lacio, kao i najtrofejniji klub u istoriji ovog takmičenja Real Madrid, koji je u žrijebu dobio Red Bul Lajpcig.

Prvi mečevi su na programu u februaru, a revanši početkom marta 2024. godine, prenose Nezavisne.

Veliko finale, biće odigrano na stadionu "Vembli" u Londonu.

Podsjećamo, ovo je posljednji put da se legendarna Liga šampiona igra u ovom formatu, jer od sezone 2024/25. više neće biti osam grupa, a broj ekipa će se povećati sa 32 na 36.

Ovo su svi parovi osmine finala:
Porto – Arsenal

Napoli – Barselona

Paris Sen Žermen (PSG) – Real Sosijedad

Inter Milan – Atletiko Madrid

PSV Ajndhoven – Borusija Dortmund

SS Lazio – Bajern Minhen

Kopenhagen – Mančester Siti

Lajpcig – Real Madrid