Fudbaleri Veleža prvi četvrtfinalisti Kupa BiH :: Semberija INFO ::

 

Fudbaleri Veleža prvi četvrtfinalisti Kupa BiH


Foto: FK TUZLA SITI

Fudbaleri Veleža prvi su četvrtfinalisti Kupa Bosne i Hercegovine.

Mostarci su večeras u prvoj utakmici osmine finala najmasovnijeg takmičenja i ujedno na otvaranja proljetnog dijela sezone na stadionu „Rođeni“ savladali Tuzla Siti rezultatom 3:2.

Velež je poveo u 21. minuti kada su Suljić i Vehabović odigrali lijepu akciju, a prvi je asistirao drugom koji lijepo pogađa za 1:0.

Nisu se domaći igrači zaustavili nakon postignutog pogotka. U 23. minuti Pršeš je dobro šutirao sa 20 metara metara, ali golman gostiju se još jednom istaknuo na golu. U 30. minuti još jedan pokušaj sa približne distance, ovoga puta je šutirao Pršeš, ali golman gostiju ponovo dobro brani.

Iako su gosti u drugo poluvrijeme ušli agresivnije, u 50. minuti domaći su fudbaleri udvostručili svoju prednost. Nakon jednog kontra napada Guliashvili je asistirao večeras raspoloženom Suljiću koji neometan pogađa za 2:0.

Potom je uslijedila potpuna ofanziva gostiju. Redom su se nizale prilike Delimeđca, Bihorca, Hadžića i Pantelića. U 60. minuti ofanziva gostiju se isplatila kada je Hadžić nakon jednog kornera pogodio za smanjenje rezultata na 1:2.

Domaći se nisu stigli ni oporaviti od tog pogotka, a uslijedio je novi. Samo dvije minute poslije Delimeđac odličnim udarcem sa preko 20 metara pogađa gol za 2:2. Konačan rezultat postavio je u 69. minuti Haskić.