Marsej živnuo poslije Gatuzovog odlaska :: Semberija INFO ::

 

Marsej živnuo poslije Gatuzovog odlaska


Foto: Facebook/Olympique de Marseille
Nije išlo Marseju sa Špancem Marselinom na kormilu na startu sezone, a nije se proslavio ni italijanski stručnjak Đenaro Gatuzo.

Imao je i objektivne probleme poput velikog broja odsutnih igrača zbog Kupa afričkih nacija na početku godine. Na kormilu tima sa Velodroma sjeo je vremešni stručnjak Žan Lui Kase, nekadašnji selektor Obale Slonovače i bivši trener Bordo, Sent Etjena, Monpeljea.

Početak je idiličan, dvije pobjede na kormilu nekadašnjeg šampiona Evrope i to oba na Velodromu. Prvo je izborena osmina finala Lige Evrope poslije pobjeda nad Šahtjorom sa 3:1, dok je proteklog vikenda lako pobijeđen Monpelje sa 4:1 iako su gosti poveli.

Gabonac Pjer Emerik Obamejan je u sjajnoj formi, postigao je tri gola na posljednja dva meča otkad je Kase sjeo na užarenu klupu gdje se kratko ostaje. Marsej želi het-trik večeras u Klermonu, posljednje plasiranom timu u Ligi 1, koji je sakupio samo 17 bodova, ali i dalje može da se spasi ispadanja.

Marsej do kraja Lige 1 želi da spasi ono što se spasiti može, da izbori makar učešće u nekom od međunarodnih takmičenja. Petoplasirani Lil beži pet bodova, a šestoplasirani Lans tri, pa je otvorena bitka. Čak ni četvrto mjesto na kojoj je Nica nije nedostižno, jer komšije imaju devet bodova više.

Tim sa Velodroma očekuje prvi meč osmine finala Lige Evrope sa Viljarealom koji trenira upravo Marselino koji je počeo sezonu na klupi Marselja, ali je brzo napustio kormilo nekadašnjeg šampiona Francuske i Evrope.

Gosti neće biti kompletni u Klermonu. Nedostajaće Blanko, Gigo, Muriljo, Nadir, Rongije i Ruiz. Domaćin će da igra bez suspendovanog Kofriza, kao i povređenih Bela, Berkinija, Gonalonsa, Mabruka i Kaja.

Marsej je najgori gost u ligi, samo jedna pobeda na 11 mečeva, i to protiv Lorijana. U prvom dijelu šampionata Marsej je pobijedio Klermon sa 2:1.

(B92)