Uskoro počinje Kup regija Bosne i Hercegovine u fudbalu :: Semberija INFO ::

 

Uskoro počinje Kup regija Bosne i Hercegovine u fudbalu



U prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu je petog marta obavljen žrijeb prvog dijela takmičenja Kupa regija 2024. Radi se u turniru koji se organizuje svake druge godine pod pokroviteljstvom N/FS BiH. U Kupu regija BiH učestvuju fudbaleri amateri odnosno fudbaleri koji nastupaju u drugim entitetskim ligama i nižim nivoima takmičenja. To znači da učešće na ovom turniru uzima 17 kantonalnih/županijskih odnosno područnih saveza.

Utakmice prvog nivoa takmičenja igraju se u srijedu, 20. marta. Tog dana ekipa Područnog fudbalskog saveza Bijeljina igaće u Orašju protiv ekipe Posavskog kantona. PFS Bijeljina je za selektora svoje selekcije izabrao Dragana Matića (FK „Proleter“ Dvorovi) a za pomoćnika, Željka Vujića (FK „Zadrugar“ Crnjelovo).

Selektor Matić će na prvoj utakmici u Orašju moći računati na sljedeće fudbalere: Stefan Oplakan, Bogdan Mrkajić, Darko Lukić, Stefan Rakić, Nemanja Rakić, Jovica Klasanović, Jovan Lakić, Pavle Maletić, Stefan Grujičić, Branislav Barjaktarević, Siniša Pavlović (Proleter, Dvorovi), Simo Lukić (Jedinstvo, Brodac), Jovan Stanković (Trnovica), Adel Alić i Žarko Perković (Podrinje, Janja), Miloš Lazić (Rudar, Ugljevik), Milan Stevanović i Nemanja Matović (Zadrugar Crnjelovo). Direktor selekcije je predsjednik PFS Bijeljina,  Radika Marić.

Pobjednik Kupa regija Bosne i Hercegovine stiče pravo učešća na turniru koji će biti organizovan na nivou UEFA-e. Drugim riječima, najbolja amaterska selekcija iz BiH plasiraće se na svojevrsno Evropsko prvenstvo za fudbalere-amatere. Takmičenje u Kupu regija BiH je dobra prilika da se pokažu i afirmišu mladi igrači iz nižih liga fudbala iz cijele Bosne i Hercegovine.