Sarajevo "pobjeglo" sa Koševa! :: Semberija INFO ::

 

Sarajevo "pobjeglo" sa Koševa!


Izvor: Glas Srpske

SARAJEVO - Borac je u polufinalu fudbalskog Kupa BiH. Banjalučani su na krilima “svoje djece” savladao Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase 2:1 i ostao u borbi za “duplu krunu”. Domaći tim je u sudijskoj nadoknadi odlučio da napusti teren.

Trener Vinko Marinović je u revanšu promiješao karte dajući šansu odmornijim i igračima sa klupe. Nakon početne inicijative Sarajeva, Borac se oslobodio pritiska i zatim sve opasnije prijetio. A onda je u 23.minutu sijevnula bomba na stadionu Asim Ferhatović Hase. Stefan Marčetić je sa ivice šesnaesterca sjajno pogodio mrežu domaćeg tima.

Borac je brzo mogao i da poveća prednost kada je Enver Kulašin nakon odlične kontre pogodio stativu. U drugom dijelu Sarajevo je došlo do izjednačenja iz penala.

Sebastijan Erera je oborio Mirzu Mustaića, a glavni sudija Mateo Musa je pokazao na penal. Hamza Čataković je pogodio za 1:1. Borac je odmah zatim opet došao do vođstvo iz akcije svojih mladića.

David Vuković je odlično prošao a ubačenu loptu je Stefan Marčetić poslao u mrežu. Nakon toga su domaći izgubili živce.

Renan Oliveira je udario igrač Borca šakom u glavu i zaradio direktan crveni karton. Domaći tim se bunio na sve odluke sudije a onda su u sudijskoj nadoknadi odlučili da napuste teren. 

Nakon odluke da se meč produži pet minuta i dosudi prekršaj za Borac, članovi stručnog štaba Sarajeva s predsjednikom Ismetom Mirvićem su ušli u teren i zatim naredili igračima da napuste teren.

Klupa Sarajeva je tada prijetila sudijama koje su odlučile da odsviraju kraj i napuste teren.