Ova objava je trenutno najveći hit u svijetu fudbala :: Semberija INFO ::

 

Ova objava je trenutno najveći hit u svijetu fudbala


Foto: X/Screen
Borusija Dortmund je senzacionalno eliminisala Pari Sen Žermen i plasirala se u finale Lige šampiona.
Glavna priča u svijetu fudbala je definitivno trener Edin Terzić.

Objava koja se sastoji od dvije fotografije, jedna pd prije 12 godina, a druga od sinoć kruži internetom i trenutno je najpopularnija na mrežama. Tada je 2012. godine kao navijač proslavljao posljednju titulu Borussije Dortmund, a sinoć je postao treći trener u istoriji BVB koji se plasirao u finale elitnog takmičenja. Sada ima priliku da uđe među „besmrtne“ i pridruži se Otmaru Hicfeldu koji je odveo milionere na krov Evrope, dok to nije uspjelo Jirgenu Klopu koji je zaustavljen.

Ova fotografija govori više od 1000 riječi. Trener Borusije je suština fudbala, samo su neki od komentara. 

Njemački mediji prenose da klub odmah mora dati Terziću ugovor bez ikakvog odlaganja. Produženje ugovora za Terzića (trenutno do 2025. godine) trebalo bi biti samo formalnost. Novi sportski direktor Lars Ricken (47) ne bi trebao čekati do jeseni da donese ovu odluku, kako je prvobitno planirano.

Terzić je radio kao trener mladih, skaut, tehnički direktor i pomoćnik prvog trenera Borusije Dortmund. Postao je prvi trener u decembru 2020. Međutim, njegova avantura je trajala samo pola godine. Tada je Terzić bio tehnički direktor BVB-a, da bi u julu 2022. ponovo preuzeo poziciju prvog trenera. Prošle sezone bio je nadomak velikog uspjeha - Borusija Dortmund je prije posljednjeg kola vodila u Bundesligi, ali je na kraju titula pripala minhenskom Bayernu. 

Terzić je rođen 1982. u njemačkom Mendenu. Otac mu je iz mjesta Doganovci kod Donjeg Vakufa, a majka iz Hrvatske, tačnije Osijeka.


(Nezavisne)