Područna fudbalska liga Republike Srpske, grupa Semberija: Sloga 2 zasluženo lider jeseni :: Semberija INFO ::

 

Područna fudbalska liga Republike Srpske, grupa Semberija: Sloga 2 zasluženo lider jeseni


ФК Слога 2 из Горњег Црњелова
Gornje Crnjelovo: Spuštena je zavjesa na jesenju polusezonu u Područnoj ligi Republike Srpske, grupa Semberija kao četvrtom rangu takmičenja. Jesenje počasti su zasluženo pripale ekipi Sloge 2 iz Gornjeg Crnjelova sa 37 bodova uz bilans: 12 pobjeda i jedan remi, dakle bez poraza, te gol razliku 69:6. Tri boda manje ima Obarska iz Velike Obarske. Od njih treba tražiti prvaka i novog Regionalca  grupa istok.

Ekipu Sloge čine uglavnom  igrači koji su branili boje kluba u Prvoj ligi. Neki, koji nisu imali mjesta u prvoj, našli su se u drugoj ekipi, a po prestanku postojanja Sloge 1 mnogi su pristupili Slogi 2. Ekipa je sada spoj mladosti i iskustva. Nestanak Sloge 1 u ovom selu je svima teško pao, ali ne i ljubav prema fudbalu jer Sloga 2  ide pobjedničkim putem i svi vjeruju da će se od sljedeće sezone takmičiti u višem rangu u Regionalnoj ligi grupa Istok.

"Načinjen dobar potez kad je formirana druga ekipa koja je počela od druge OL, a sad je u četvrtom rangu. Imamo kvalitetan sastav koji dobro radi, počevši od treninga pa do igranja utakmica. Cijenimo sve protivnike kao što i oni cijene nas. Sa svima imamo dobre sportske odnose, što je čak i ispred takmičarskih rezultata. Imamo dobre uslove za rad i punu podršku presednika Zlatka Krbanjevića, koji je i aktivan igrač kad dođe u svoje rodno mjesto. Želimo da prvo mjesto i zadržimo, a jedini konkurent su nam komšije iz Obarske. Mislim da smo kvalitetniji i da će to presuditi," kaže trener i aktivni igrač Dalibor Kapikul.

"Ispoštovali smo sve zadatke uprave. I treneri i igrači su radili maksimalno i angažovano na svakoj utakmici. Uspjeh je samo jedan remi,  bez poraza, sa 12 pobjeda uz impozantnu gol razliku. Velika mi je čast što sam kapiten ove ekipe. Svim saigračima zahvalnost za dobre igre i na osvojenoj jesenjoj tituli," kaže kapiten i jedan od najboljih igrača Perica Trifković.

Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević