Milojević: Daćemo sve od sebe da ispišemo istoriju :: Semberija INFO ::

 

Milojević: Daćemo sve od sebe da ispišemo istoriju


Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević na konferenciji za medije u Pireju pred meč sa Olimpijakosem izjavio je da je susret protiv grčkog predstavnika za "proljeće" u Evropi prilika za srpski klub da ispiše nove stranice istorije.

"Kad pričamo o velikim utakmicama one imaju veliki ulog. Moja filozofija je da su sve utakmice posebne i bitne. Došli smo do poslednjeg meča u grupnoj fazi Lige šampiona i igramo za prolazak u Evropu a bilo bi sjajno za nas ali i za srpski fudbal da uspijemo u namjerama", izjavio je Milojević.

Pobjeda ili neriješen rezultat na kraju meča značili bi da bi treće mjesto pripalo srpskom predstavniku. 

"Imamo šansu da napravimo nešto veliko za nas, naše navijače i srpski fudbal. Izazov je pred mojim igračima, daćemo sve od sebe. Nemamo opterećenje, od igrača ću tražiti da budu ono što jesu. U prethodnim mečevima nismo pokazali ono što možemo i želimo sutra da odigramo dobru utakmicu protiv jednog odličnog protivnika", dodao je Milojević.

Zvezdin strateg je prije srpskog kluba trenirao grčki Panionios, pa je dobro upoznat sa kvalitetima Olimpijakosa.

"Olimpijakos igra savremen fudbal, timski fudbal za razliku od ranijih perioda kad su imali više individualaca. Kad igraju na svom terenu oni su uvijek favoriti, ali sutra neka pobijedi onaj ko bude bolji", rekao je trener Zvezde.

Milojević je izjavio da zna kojih 11 će pokušati da izbore prolaz u Ligu Evrope u srijedu.

"Kadrovska situacija je dobra, sem povređenog Dušana Jovančića koji nije doputovao svi fudbaleri su spremni za meč. Znam sastav, svih 20 fudbalera koji su doputovali mogu da konkurišu za njega. Boaći je takođe spreman, u dobroj je kondiciji a vidjeću koliko ćemo ga vremenski koristiti na meču",zaključio je Milojević.

Utakmica između Olimpijakosa i Crvene zvezde igra se u srijedu na stadionu "Karaiskaki" sa početkom u 21.00 čas.

RTS