Prva opštinska liga Bijeljina grupa Istok: Građanski može bolje :: Semberija INFO ::

 

Prva opštinska liga Bijeljina grupa Istok: Građanski može bolje


ФК Грађански из Бијељине
Bijeljina: U mjesnoj zajednici Gvozdevići uspješno djeluje i radi FK Građanski koji se takmiči u Prvoj OL grupa Istok. Ranijih godina je bio u grupi "Zapad", ali od ove sezone je prekomandovan u grupu Istok, a razlog znaju samo odgovorni u OFS Bijeljina koji vode takmičenje i "kroje" lige.

U jesenjoj polusezoni ekipa je igrala promjenljivo i plasirala se na 6. mjesto sa 13 osvojenih bodova uz bilans: po 3 pobjede i poraza i 4 remija, uz gol razliku 26:26. U klubu nisu zadovoljni plasmanom jer je na početku isticano da su ambicije borba za prvo mjesto.

"Imamo dobar igrački kadar koji je spoj mladosti i iskustva i čije moogućnosti su daleko veće. Nekoliko kikseva nas je udaljilo od ambicija i tu smo gdje smo. Želimo plasman na proljeće da popravimo, a da spremamo ekipu za sljedeću sezonu kako bi se plasirali u Područnu ligu grupa Semberija, gdje nam je po kvalitetu i mjesto. Uprava kluba nam obezbeđuje dobre uslove za rad, a sa fudbalskom organizacijom i svim ekipama imamo dobre odnose. Ja sam optimista u tom pogledu," kaže trener Mirza Junuzović.

Jedan od najiskusnijih igrača je Aleksandar Kunovac koji je igrao u nekoliko klubova višeg ranga,  među kojima je i Sutjeska iz Foče, a nezaboravne su njegove igre u Kolektivu iz Međaša, gdje je stasao i stekao afirmaciju.
"To su bila vremena za nezaborav i ovim klubovima dugujem veliku zahvalnost. Sad sam u Građenskom, dobro organizovanom klubu koji ima odličnu upravu i dobrog trenera. I moja želja je da se plasiramo u viši rang u Četvrtu ligu i sljedeća sezona treba da bude naša," kaže Kunovac.

Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević