STARČEVIĆ: U BIJELjINU SAM DOŠAO ZBOG KRSTAJIĆA, MLADA REPREZENTACIJA NOVI IZAZOV :: Semberija INFO ::

 

STARČEVIĆ: U BIJELjINU SAM DOŠAO ZBOG KRSTAJIĆA, MLADA REPREZENTACIJA NOVI IZAZOV


Nakon ostavke predsjednika Radnika Mladena Krstajića premijerligaš iz Bijeljine moraće da potraži i novog šefa stručnog štaba.

Naime, Slobodan Starčević predložen je za nasljednika Vinka Marinovića na klupi mlade reprezentacije BiH i samo se čeka njegova zvanična inauguracija na tu poziciju. Nekadašnji strateg Krupe, koji je tim iz kanjona Vrbasa iz Druge lige RS doveo do Premijer lige, kandidat je Fudbalskog saveza Republike Srpske za novog selektora U21 selekcije BiH i zato će i napustiti klupu Radnika, na koju je sjeo 11. novembra prošle godine i kojeg je vodio u četiri utakmice, tri u okviru Premijer lige i jednu u Kupu RS. - Gledano na prvu, izgleda prilično neozbiljno da nakon manje od dva mjeseca ostavljam posao koji sam tek počeo da radim i odlazim na drugo radno mjesto.

Međutim, treba se znati da je jedan od razloga, možda i najveći, što sam prihvatio poziv Radnika moja želja da sarađujem sa Mladenom Krstajićem. S njim sam se sve dogovorio i zaista sada ne znam šta će se dalje dešavati. Mislim da klub sada prvo traži predsjednika, tek treba da budu održane sjednice Upravnog odbora i klupske Skupštine, a kada će to biti, nisam upućen - istakao je Starčević. Njegova kandidatura i nije nikoga iznenadila, a ne iznenađuje ni činjenica da je Starčević na korak od toga da prihvati ovu ponudu. - Imao sam informativne razgovore sa ljudima iz FSRS na ovu temu, ali prijedlog za moje imenovanje tek treba da prođe verifikaciju u Fudbalskom savezu BiH.

Ukoliko prihvatim ponudu, a sve sam bliže toj odluci, mislim da neću imati nekih problema da se uklopim jer u dobroj mjeri poznajem situaciju sa mladim fudbalerima u BiH. Takođe, ne sumnjam da ću imati svu potrebnu pomoć od Vinka Marinovića. Uostalom, moje mišljenje je da bi svi treneri klubova iz Premijer lige morali da imaju tijesnu saradnju sa selektorima i da jedni drugima pomažu određenim informacijama, a sve s ciljem podizanja kvaliteta cjelokupnog fudbala u BiH. Najveću korist od te saradnje morala bi da ima A selekcija - naglasio je Starčević uz napomenu kako u BiH ima dosta mladih i perspektivnih fudbalera, te da bi klubovi morali da posvećuju mnogo više pažnje igračima iz sopstvenih omladinskih pogona. Stručni štab Uz Starčevića, FSRS je predložio Zorana Sofrenića za stručni štab U21 selekcije i to kao trenera golmana. - Pošto je kod nas sve komplikovano, tako je i kada je u pitanju stručni štab bilo koje selekcije. Selektorsko mjesto U21 pripada FSRS, oni su uz mene predložili i trenera golmana i to je to. Ostala četiri člana stručnog štaba, dva trenera, doktora i fizioterapeuta, predložiće ostala dva naroda. Jedini koji je insistirao da sam sastavi svoj stručni štab bio je Robert Prosinečki, ostalima je savez birao saradnike - kazao je Starčević.
 
(Glas Srpske)